BirAskMasali1323 Kizlar alakasız bı konu ama biz bu şehire yeni tasindigimiz için çevrede köy sütü bulamamistik yada bilmiyorduk diyeyim eşim calistigi yerin orada bulmuş bı yerden her neyse burda hep hazır yoğurt alıyodum o sebepten..Şimdi sorum şu komşuda yok maya alayım mayaliyayim..Hazır yoğurtla köy sütünü mayalayan var mı tutuyomu ??
Tutaste_ BirAskMasali1323 tutuyorda sünüyor yoğurt bide tadı hazır yoğurda benziyor bı garip bişey oluyor yani sutcude yokmu maya vardır sutcude
GuzelMelegimm BirAskMasali1323 ben mayalıyorum. Biraz tuz biraz şeker atıyorum yarımşar çay kaşığı mayanın içine. Ne ekşi oluyor ne sünüyor.
Ask1907FB BirAskMasali1323 süt aldığınız yerde mayası vardır hazır yoğurt koyup tadını bozmaya değmez riske açmayın bence
Rabiul BirAskMasali1323 Çınarcık yada Şenköy den alın gidebilirseniz tamamen kendi çiftlikleri var oradakilerin küçükbaş büyükbaş peynir süt her şey var sebze meyveleri de kendileri yetiştiriyor köy halkı küçük zaten yol üstünde satıyorlar
elmaelmaelma Sütü satan kişide vardır yoğurt mayası, eşiniz istesin. Mümkün değilse de hazır yoğurdun da mümkün olduğu kadar iyisini alın, onunla mayalayın. Köy tereyağı varsa onunla da mayalayabilirsiniz.
BirAskMasali1323 Rabiul Biz Çiftlikköydeyiz eşim Altınova da calisiyo ordan getirdi işte dediğiniz gibi buda yol kenarı satilanlardan
1_papatya BirAskMasali1323 ben hazır yoğurttan mayalıyorum mayalık kalmayınca tadı da kıvamında çok güzel oluyor mayalarken katı kıvamdayken sıcak sütten alıp yoğurdun içine karıştırıyorum katıldığını bozmadan buna çok dikkat ediyorum ki kıvamı sıvı olmasın yavaş yavaş karıştırıyorum yine katıldığını bozmadan sonrasında sütün içine döküyorum ama sadece katılığı dağıtmak için çok az kaşıkla 1 kez döndürüp üzerini kapatıyorum
BirAskMasali1323 1_papatya Genelde süt kaynattıktan sonra ılımaya alıyorum hafif parmağı yakacak şekilde ılık olmasını bekliyorum sonra sütten yoğurda biraz katıp karistiriyorum içine bı çimdik tuz ve bı çimdik şeker de katıyorum benim de yoğurt kerpiç gibi geliyodu ama hep ev yogurduyla mayalamışım bugüne kadar hazır yoğurtla tutarmi tutmaz mi teredutte kaldım tutmazsa süt boşa gider diye obyuzden sordum teşekkür ederim hazır yoğurtla dediğiniz gibi yapayım bakayım nasıl olacak 🥰
elmaelmaelma BirAskMasali1323 aslında o taraflarda daha kolay bulursunuz sütü, maya da yanında veriyor genelde istanbulda süt satan yerler. Yakın olsaydınız kendi mayamdan verirdim size. Ben de evde mayalıyorum, oğlum hazır yoğurt sevmiyor.