Gamzecabuk Kızlar selam şuan balık sezonu kapandığı için bulmak zor daha doğrusu yaşadığım yerde yakınlarda balıkçı yok. Konserve ton balığı yemek zararlı olur mu acaba ???
Freefam Gamzecabuk pek onermiyolar ben arada makarnaya koyup yiyorum ama surekli surekli yenmemesi gerekiyor sanirim civa orani yuksek baliklardanmis
MinikLokumm Gamzecabuk Ben yedim yenmemesi gerektiğini yedikten sonra öğrendim ilk gebeliğimde de yemiştim çok sık yemedikçe sorun olmaz sanırım
gizemvatanseverbal Gamzecabuk Merhaba, diyetisyenim ve doktorum yasak olduğunu belirtti. Yüksek civa olabilir diye. :(
surprizbebe Yasak değil fakat daha güvenli olanlar var. Ama dediğiniz gibi mevsim itibariyle balık bulmak zor. Abartılmadığı sürece ton balığı faydalı sayılanlardan aslında
ateenmommy Kesinlikle yasak. Dip balıkları yiyemezsiniz içerisindeki civa yüzünden. Gebelikte hamsi/somon çok öneriliyor. Ben somon yerdim gebeyken. Doktorum haftada 1 kere dahi olsa somon yemenin yeterli olacağını söylemişti.
Enfal_06 Gamzecabuk ton balığı yasak maelesef onun yerine taze balık tüketin ton balığı hem dip balığı olduğu için hemde konservede olduğu için hiç sağlıklı değil
myavocado Gamzecabuk civa oranı yüksek ve tabi konserve gıda koruyucu v.s. var içinde o yüzden çok ve sık yemek önerilmiyor. Canınız çekti ise abartamdan çok az miktarda yiyin, o kadar yemenin zararı olmaz, bana doktorum öyle demişti.