Dnz-ylmz Selam çok geç gördüm ben özür dilerim, kipirtilarini takip etmek en doğal süreç her bebek farklıdır canım zaten artik son haftalarda sıklaşacak kontrollerin ama doktorumun bana söylediği bir gün boyunca hiç hareket hissetmezden gel demişti . Türkiyede yaşıyorsan diye söylüyorum her an ultrason şansın var, Yurt dışında çok az ve randevu bulmak çok zor kontroller için. Şeker konusunda şöyle benimde 31. Haftamda cıktı gebelik şekerim hormonlar yapıyor anlık dakikalar içinde bile oynama oluyor değerlerde. Malesef şunu ye, bunu ye diye bir kural yok herkeste tepkime farklı. Ben mesela domates yumurta ekmek yediğim anlara yükselirken, pasta kek v.s yedim denemek için asla yükselmedi… türkiye sanırım 2. Saat tokluğu referans aliyor almanya ilk 1 saati aliyor. Ama degerlerın sınırda çok yüksek değil bana göre, diyet ile çözebilirsin. Ben şöyle yaptım bir gün hep aynı besledim kendimi ve her öğünde bana neyin dokunduğunu keşfetmeye çalıştım. Öyle öyle geçti zaman ama doktorun ne derse onu yap. Insulin önermeyecektir çok yüksek değil şuan değerlerin ama önerirse de korkma bu bir hormon gebelikte bebekle paylaştığımız için azalıyor ve yerine dışardan insulin iğnesiyle tamamlıyoruz sakın korkma evet sıkıntılı süreç ama en büyük çözümü moral.. asla stress yapmamaya çalış, sağlıklı beslen ve yürüyüş yapınca asla çıkmıyor şeker. açık havada yürü her yemekten sonra asla yüksek çıkmaz göreceksin. Hareketsiz kalıp panik yaparsan hormonlar yükseliyor. Basmati pirinç, makarna bende yükselmedi ben elemi yememeye çalıştım ama midem bulanıyor diye istiyorlar yeyip midemi doldurma ihtiyacını pirinç pilavı ve makarnadan kullandım. benim tansiyonum çok düşüktü hep beni birazda o korudu şekerle birlikte tansiyonda yükseliyor bazılarında o riskli şekerle birlikte tansiyonunuda kontrol etmeni öneririm. Çok az kaldı seninde sağlıkla kavuş yavruna, ama bebek dedikleri gibi herzaman iri doğmuyor banada iki hafta önden gidiyor iri bebek olacak dedi durdu oğlum 3.645 doğdu. Seninde öyle olacaktır diye düşünüyorum. Eğer şeker hastası değilsen genelde çok sorun olmuyor bebekte. Ve doğar doğmaz 1 saat sonra şekerim 70 lere düştü uçtu gitti gebelik şekeri…