arkadaşlar sorum başlıkta olduğu gibi her bebegınızde gebelıgınız aynı mı ilerledi?
ilk gebelıgım çok kötü geçti doğumdan sonra kaybettim, düşük riski vardı 3 ay yattım, keseyı gördüm kanamam basladı bebegı zorla tuttuk. Detaylı ultrasona kadar suyu azaldı çoğaldı, böbreğinde sorun görüldü vs detaylıda da hem bebeğe gıden damarda centık vardı hemde servıkal kısalık 26 mm idi gün geçtikçe uzadı kısalma olmadı hıc ılıskı yasaktı sureklı yatarak gecırdım yemegımı yatarak yerdim ve yeniden anne olduğumu öğrenince travmalarım tetıklenıor kendi kendime konuşuyorum doktora gıdene kadar soracağım soyleyecegım herseyı ezberledım artık. gebelıgımı ogrendım deger dahi dusuktu 15 gün ağladım keseyı görene kadar keseyi gördüm kanama derken sureklı hastanelık oldum çok kötü günlerdi. sonuç erken doğum yaptım 33 hafta sonunda 34 başında ama erken doğum sebebim rahım ağzı kısalığı sebep degılmıs doktorum demıstı kanımda ıdrarımda enfeksıyon vardı ateşim çok yüksekti crp degerım 200 ile basladı doğum yaptığım gün 450 ye çıktı ıdrarda urume vardı doğumdan sonra ekstradan 7 gün hastanede yattım düşmeyen enfeksıyondan ateşden yoğun bakım antıbıyotıklerı kullandım sağdıgım sütü döküyordum yasaktı 2-3 hafta bebegıme süt veremedim. bu gebelıgım nasıl ilerleyecek bilmiyorum cok korkuyorum ben herkes gbi yemegımı temızlıgımı yaparak arada evden çıkarak esımle ayda 1 olsa ılıskıme devam ederek gecırmek ısterım herkesın ıstedıgı çoğu kadında olduğu gıbı. Ama ilk gebelıgım travma dolu oldu doktor serklaj yapacak mı yapmayacak mı bılmıyorum erken doğum rıskım olacak mı yıne erken doğuracak mıyım bılmıyorum evet kısalık vardı ama doğumdan 1 gün önce ölçüldü 35 mm dı bayağı iyiydi 34 e yakın haftada doktor doğurmazsın bıle dedi şakalaştık ama gecesı suyum geldı doktor enfeksıyondan dedi. Her gebelık her bebek aynı mı oluyor kuzenım ilk bebegını 28. Haftada doğurdu ıkıncı bebegı 39 da dogdu. Benım suan çocuğum yok oğlum doğumdan 2.5 ay sonra vefat etti sanırım ilk gebelgıımde olan hersey ımtıhandı, çok şükür tekrar hamıleyım keseyı gördük herhangi bı rıskım yok suan ıcın tedbır amaçlı ilk 3 ay bazı şeyler yasaklandı onun harıcı günlük hayatıma devam ediyorum umarım böyle de devam eder