ZeyHus33 ben zorunlu sezeryan oldum isteğe bağlı sezeryan nasıl olunuyor bilmiyorum ama kendi sezeryan hikayemi kısaca özet geçeyim 🤗 inanın hiç acı sızı çekmedim sezeryan yapıldığı esnada üstelik bebişim neredeyse 2 dk içinde avaz avaz ağlamaya başladı ve ben onun kokladım bile 🥰 biz 42.haftaya yaklaşmıştık malesef nazlı kızım bir türlü gelmek istemiyordu bende ne bir açılma ne bir nişan vardı suyumda gelmemişti o gün acildeki doktor bey bu bebeği daha fazla tutamayız dedi. Aynı gün içinde tam 4 kere nst çekildi kalp atışları çok yavaştı hareket çok azdı meğer suyu azalmış aslında biz içerde kakasını yaptığını düşünmüştük en azından şükür ki öyle bir şey olmadı ve bebeğim zehirlenmedi fakat kalbi normal doğuma dayanamayabilir sen normal istesen bile biz bunu göze alamayız dediler eşime de sormadılar direkt sezeryane aldılar. Sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi kalp atışlarım hızlandı başım döndü. Yaklaşık 6-7 saat boyunca alt tarafım uyuşuktu zaten ameliyattan çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra bebeğimi emzirmeye çalıştım, sezeryanin tek kötü yanı herkeste oluyor mu bilmiyorum ama süt geç geliyormuş. Biz 2.gün eve geçtikten sonra annem banyomu yaptırdı sıcak suyun etkisiyle çok şükür sütüm indi ♥️ Hastanede biraz olsun ağız sütünü vermeye çalıştım yanlış hatırlamıyorsam kolostrum sütünü (ağız sütü) yaklaşık 5.güne kadar bebeğime emzirebildim. Birkaç gündür de mamayı kestik o şekilde başka bir zorluğunu göremedim 🩷 Hastanede geçirdiğim süre zarfında oturup,kalkma,yürüme,tuvalet konusunda çok sıkıntı çektim eve geldikten sonra eski rutin hayatıma döndüm,karnımda indi, 10 kilo bile vermişim 🤭