Kızlar yakın zamanda yaptıran var mı? Hastane kendisi mi yapıyor biz mi alıyoruz bu iğneyi bilgisi olan paylaşabilir mi??
Kan Uyuşmazlığı İğnesi
Semanurry 28 haftalıkken yaptırdım ben yani 1 ay öncesi. ben negatif eşim pozistif olduğu için evlenirken yapılan testlerde zaten bahsetmişlerdi. Özeldeki doktorum devlet hastanesinde yaptırabileceğimi (onların hastanesinde ücretli ve pahalı olduğunu söyledi) herhangi bir problem olmayacağını söyledi. bende 1 tüp kan aldılar. antikor oluşup oluşmadığına baktılar. ertesi gün gittiğimde de hiçbir ücret ödemeden çok hafif bir iğne yaptılar. yarım saat yatırdılar gözlem amaçl ardından evime gitmeme izin verdiler. mutlaka doktorun ile görüş.
Semanurry özel hastane takipliyim ama doktorum devlet hastanesinde ücretsiz vurulabileceğini söyledi zaten daha önce kürtaj olacakken de vurulmuştu devlet hastanesinde 30. Haftada devlet hastanesine randevu alıp gittim beni kadın doğum acile yönlendirdiler iğneyi oldum doktor randevuya gerek yoktu acilden de giriş yaptırsan ilgilenirlerdi demişti
Sumeyyeky benim doktorum iğneyi reçete etti , iğneyi alıp devlet acilinden ya da özel acilden giriş yaparak vurdurabilirsin dedi , sen iğneyi almadan mı acile giriş yaptın canım kafam karıştı
Özelde takipliyim doktorum rapor cıkarıp hemen vurduruyor hiç ücret de demedım bunun için
Semanurry ilk gebeliğimde 29.haftamda yapıldı bir tık yaktı on onbeş dakika falan yatırdılar sonra bıraktılar sonrasında doğumdan sonra hemen tekrar iğne oldum ama Bi ücret vermedim devlet hastanesinde yaptırmıştım
yasemincicekkk yok canım ben iğneyi almadım devlet hastanesinde ki doktor direkt reçete etti ilacı almadan acile gittim ordaki reçete ve eşimin kan grubu belgesiyle birlikte dosya yapıp iğneyi vurdular
yasemincicekkk bana bugün direk hastanede oluyosun çıkıyosun dediler alıcaksın gibi bişey söylemedi hemşire