T1627 Arkadaslar merhaba dogum izni alsamda iş yeri onu devreye sokmayacakmis peki onlar sokmasada doktorun girdigi sistemeen gorunmez mi bilgisi olan var mı
Rabiul T1627 doktor rapor verecek iş verenin muhasebecisi yürürlüğe alacak ona göre çalışabilir veya çalışamaz raporuna göre işlemler başlatılacak
tgbmerve T1627 bu edevlete düşüyor zaten , ne alaka ben anlamadım , 32 de çalışabilir aldım sisteme direk düşüyor zaten, iş yeri girmek zorunda canm
Summy- T1627 Raporu mu onaylamıcaklarmış yani… kendileri bilir kesilmiş olan raporun onaylanmaması halinde asgari ücretin 2 katından başlayıp 5 katına kadar cezalar kesiliyor işyerine. Aynen bunu diyebilirsin kendilerine. Ayrıca hamile bir kadını işten çıkarmak ve doğum iznini kullandırmamak senin tarafından haklı fesihe girer ve gayet güzel para cezaları var iş yerlerine
T1627 Rabiul simdiben ziraat muhendiyim benim gorevim sertifikerlik iyi tarimda ureticiler urunlerini iyi tarim uzerinden yetistiriyorlar bende denetim yapip kurallara uyulmus ise sertifikalarini yayinliyorum imza atiyorum ureticilerde urunlerini iyi tarim uygulanmis diye pazara sunuyor. Ben izne ciktigimda imza atamıyorum bu defa üreticiler magdur olacak is yeride senin dogum iznini girmeyecez sigortani ve maasini biz yatiracaz normalde dogum izninde devlet sigortayi ve ucreti veriyormus biz raporunu devreye sokmayacaz yine sigortsn maasin yatacak ki imzaları atabilesin diyorlar
T1627 Rabiul işte doktorun raporunu muhasebeci yürürlüğe sokmayacakmis devlet sozde oyke kolaylık vermiş iş veren sigortasini ve maasini kendi odiyecek devlet odemiyecekmis izin araliginda o zaman calisiyor gorunecegim imzalari atabilmek icin biz kendi aramizda anlasiyoruz haftada bes gun yerine iki gun geliyor islemlerini hallediyor derim diyor işveren
T1627 tgbmerve bugunde sordum patrona bayan kendisi diyeljmki doktor 32 haftada calisamaz raporu verdi riskli diye nasil olacak devreye sokmayacaz diyor ee sistemde gorunmez mi diyorum yok diyor muhasebeci benim icin onemli olan 32 de valisabilir raporu alman 37 de ne aldigin benim icin önemli degil diyor
T1627 Summy- yooo işten cikarmak yok bana muhtaçlar sadece dogum iznini kullandirtmiyorlarmis muhasebeci geldi isverene dediki devlet diyor ki sigortasini ve maasini kendisi yatiracaksa dogum iznine karismiyorum işçi ile isveren kendi aralarinda hallediyorlarmis
Summy- T1627 hıı anladım ama şöyle 37’de doğum iznine çıkmak zorundasın ki. 32’de çalışabilir raporu Alman gerekiyor doktorundan onu da doktorun uygun görürse verir ama senin fiziki olarak zor görevin yoksa verir zaten.32’de çalışabilir raporu alınca 37’ye kadar çalışabiliyorsun ama 37’de mecburi olarak çalışamaz raporu veriyor sana doktor. Sonra doğuma kadar geçerli oluyor o rapor. Doğum yapınca 37’de alınan raporu kapatıyor hastane ve iş yetişe onu onaylamak zorunda
Rabiul T1627 37. Haftanda yasal olarak zaten çalışamaz a dönüyorsun o zaman sen çalışabilir rapor alıp işe gitmeyeceksin ama imza yetkin bulunuyor olacak 37. Haftanda rapor almasan bile sistem seni otomatik çalışamaz a çeviriyor
T1627 Summy- iste anlamadigim muhasebeci oyle bisey yok diyir benim icin onemli olan 32 deki calisabilir rapor diyor 37 deki farketmiyor dogum izninde sigortanida ucretinide devlet yatiriyor biz kendimiz maasini verecegiz sigortani yine full yatiracaz o zaman calisabilirsin sıkıntı yok diyor boylece imzalari atabilirsin diyorlar bende anlamadim kafam karisti doktor calisamaz dese bile nasil yine ben calisabilecegim o raporu devreye sokmayacak muhasebeci anlamadim boyle olursa ben doğum ucretimide alamam
Summy- T1627 Anladım valla öyle iş yerleri var kı direk savunmaya geçtim ben 😊 170 var alo sgk. 170’i arayıp durumunu anlat bence bi. Bu sgk işlerinde çok cezalar dönüyor en doğru bilgiyi onlar verir
T1627 Summy- sgkyi aradim daha once ben 37 izne ciksamda sadece imzalari atsam cunku alternatifim yok ben o imzayi atmazsam uretici malını cikaramaz dedim bizim bilgimiz yok isyveren ile görüşün dediler. Aslinda işim zor degil sabah 9da gidiyorum 3-4 gibi vikiyorum butun gun oturmusum evraklarla ugrasiyorum ama artik oturmaktan sirt agrisi kasik agrisi olusuyor.
Summy- T1627 aynen zaten doğum izninde verilen para rapor parası aslında ortada bir rapor ve doğum izni olduğu İçin o para yatıyor. Birde 37’de doğum iznine çıkmak zorunlu yani. Hadi doğumdan sonrasını halletti diyelim ama o 37’den doğuma kadar olan süreyi çalışmış gibi yapamazlar
Summy- T1627 Dışarda olmak bile yoruyor ki insanı. Direk SGK’yı mı aradın. 170’de sgk danışmanları var onlar daha iyi biliyorlar aslında
T1627 Summy- iste sigortani ve ucretini biz yatiracagiz onlarada biz kendi aramizda anlastik haftanin belli gunleri belirli saatlerde gelecek diyecez diyor tarim bakanligina bagli oldugumuz icin sikinti cikarmasin bakanlik diye bir haftalik senin dogum haftanda sertifika yayinlamayiz olur biter diyor
T1627 Summy- valla bu is verenler o kadar fenalar ki bu kularallardaki ufak açıklıkları kulanip işlerini yürütüyorlar.. devlet o acigi vermiş sonucta onlara uc kurus odememek icin bizim yerimize is yeri oder ve yaparsa ne yapiyorlarsa yapsinlar ne ha ne hukuk kaliyor ortada herkes kendi menfaatinde
T1627 Yusbus bizim muhasebeci çok fena işin kurdu o illa bulmustur bir açık ki boyle konusuyorlar yoksa korkarlar ceza yemekten