19 mayista 40. Haftası tamamlanacak bir gebelik sürecinden sonra 36da Kulak rahatsizligimdan dolayi 38+4te sezeryan planlamistik. 9 mayisa doktor gün verdi. Bebegin her seyi 34e kadar haftasiyla uyumluydu. 34ten sonra gelisimi yavasladi ama sagligiyla alakali bir sıkıntı yoktu. 38+2 de 2800 idi kizim. Bizde tahmini 2500 3000 arasi dogar diyorduk. 38+2 de doktorumun anlasmali hastanesinde anestezi doktoru ile spinale karar verdik ben genel uyutulmak istemedim. 9 mayis saat 12de randevu verildi.
9 mayis sabahi oda islemleri icin gittik. Gece tabi 3 saat bile uyumamisimdir. Dogum oncesi cok rahattim normalde duygusal biriyim ama baya dirayetli hazirlandim hastanede. Odayi hazirladik. Ben hazirlandim. Ameliyata esimle girmeye karar verdik. Esimi giyinmesi icin benden ayirdilar, katlar odalar sira bekledim sedyede. Sonunda ameliyathaneye ulastim ☺️. Baktim esim yok durmadan esim nerde deyip durdum 😀. Spinal icin kafami egdim onume, aci falan hissetmedim. Damar yoluna zaten alisigim o da acimamisti. Herkes sohbet ediyor sakinlestirmek icin, ortam rahattı. Hazirlik bitince sonunda eşim geldi 😀. Dogum 12 olmasina ragmen ameliyathane sirasi gelmedigi icin 12.47de dogum oldu. Ben koridor boyunca kizimin yukseleni degisecek saat kaciyor deyip durdum 😂. Ameliyatta islemleri hissediyor gibiyim ama can yanmasi vs yok. Ama beni en cok zorlayan titreme oldu. Boyle titreyip usuyecegimi tahmin edememistim. Nefesim duzensizlesti ona korktum bi tek, hemsireler normal deyip durdu. İslem bitince odama ciktim 1 saat surmustur tahmini her sey. Odaya bir ciktim titreme gecmiyor halim berbat. Tansiyonum yukseldi kusmaya basladim gozum karardi, ustune ziyaretciler doktorlar hemsireler her sey bitmeyecek gibi geldi. Hic bekledigim gibi bir surec degildi. Kimseyi gozum gormek istemedi. Bunlar disinda İlk yuruyus gaz, tuvalet her seyim kolay oldu zorlanmadim.
Bebegim 2500 dogdu. 2300 ile eve geldim. Yanilma payi bende 300 gr. Bu kadar kucuk beklemiyorduk biraz moralim bozuldu ama sagligi iyi cok sukur. Kiyafet olmuyor esim gitti premature kiyafet aldi ekstra. Binlerce liste inceledim hazirlik yaptim kiyafet konusunda, hepsi puff. Olmayan oluyor bazen.
Evde 2 kizimla bu hayatta 4cu gunum. Hastanede 2 gun toplasam 1 saat uyumamisimdir. Evde 2 gunde toplam 5 saat uyumamisimdir. Uykusuzluk tansiyonumu etkiliyor. Uyku disinda 1 problemim yok. 3. gunum evde yemek yapacak kivama geldim bile.
Yuruyusum, gaz sancisi ve idrara cikma hala sorunlu ama dert etmiyorum onları uykusuzluk kadar ☺️
Aklima gelenler bu kadar, Rabbim herkesi sag salim evladina kavustursun. Tansiyon ve uyku problemi hariç sezeryanin ( ameliyat, ilk yurume, ilk wc vb.) zorlugunu sukur yasamadim siz de yasamayin insallah ☺️