2prensesannesiiii serklaji hemen yapmıyorlar maalesef. Genelde 2 veya 3 erken doğum, düşük, ölü doğum tarzı seylerden sonra rahim ağzı yetmezliğini düşünülüp serklaj yapılırmış. Rahim ağzı birden uzayıp birden kisalabilen birşey doktor muayenesinde gayet iyiyken ertesi gün birden kısalma olmuş olabilir veya her doktor sürekli rahim ağzını kontrol etmiyor sanırım kontrol etmemis olabilir veya karından ölçümle vajinal ölçüm farklı olabiliyor karından ölçerek normal görmüş olabilir ama aslında kısalmış olabilir (tabi o kadar çok fark olur mu bilmiyorum). Benim hiçbir sıkıntım yokken birden baş ağrısı öğürme ve kusma oldu nişanım geldi devlet acile gittim herşey yolunda birşey yok diyip gönderdi ertesi gün eşim görevden döndü ozeldeki doktorumuza bir gittik eğer gelmeseydin doğum yapacakmissin dedi. Nişanım gelmişti ben doğru bilmisim ama devletteki doktor nişan değil o diyip gecistirmisti beni. Ve açılmam oldugu için doktorum hemen serklaj dedi ve ekledi sen şuan çok şanslısın bir sürü kişi bu farkedilmeden doğum yapıyor ve sebebini bulamıyorlar, serklaj yapılması gerekse bile 2 veya 3. Erken doğum, ölü doğum vs düşünülerek yapılıyor demişti. Bende hem açılma vardı hem doktor ozeldeydi ve bu konularda bilgiliydi. Yani devlete gidiyorsa hele doktor ihmali denmez maalesef. Dediğim gibi bazı şartlar aranıyor bu durumda.