Merve_3351 MorKelebek54 Bunun dereceleri var canım ayrıca her insan kaldıramaz. Kuzenim çocuğu var her fırsatta kendine o kdr kötü zararlar veriyorki görsen oturur aĝlarsın 1 dk bile yalnız kalmaması lazım anne baba için çok zor çocuğunu o halde ömür boyu görmek dert edinmek ama dediğim gibi engelin dereceleri var . Benim ikili testim yüksek riskli çıkmıştı 3 ayrı hastalikdan biri down du diğer 2sinin yaşama ihtimali bile düşükdü yaşasa bile ölü gibi olucaktı ben aldırcaktım ama amniyosentez yaptirdik şükür birşey çıkmadı bilinçli olmasi lazim bu hanimefendinin 1 doktorun lafiyla bebek aldirilmaz ber hergün ayri doktorlara gittim
MorKelebek54 Merve_3351 bilemiyorum herkezin kendi fikri kendi karari tsbiki ben yapamazdim sanirim tsbiki insanin basina gelmeden bilemez rabbim kimsenin basina vermesin insallah 🤲🏻🤲🏻
Sermec27 Selinmoon benim de kafam küçük eşimin kafası büyük ikinci oğlumun da kafası önden gidiyordu hep 2 3 hafta bu geriden geliyor ama yani detaylı temizdi doktorum su an ultrasonda herşey normal senin kafan küçük muhtemelen sana çekmiş gayet normal 2 hafta gerilik dedi yani 2 hafta gerilik var diye illa engelli mikrosefali olacak değil ki
Merve_3351 Sermec27 Evet canım benim bebeğime burnu küçük dedi bir doktor. Ama eşimin burnuda cok küçük estetik gibi yani eminim ona çekmiştir.
Selinmoon Sermec27 aynen öyle bazı doktorlar çok abartıyor , anne baba adaylarını düşünmeden hemen teşhis koyuyorlar . Bence bu postun sahibi de iyi düşünmeli kolay bir durum değil 🥺
Sermec27 Merve_3351 yani evet başka bulgular yoksa kafa boy burun kilo genetik oluyor mesela bazı annelerde şeker yokken bile bebeği çok iri olabiliyor bende şeker var mesela oğlum haftasıyla tam uyumlu sadece 2 hafta gerilik var diye bebek mi aldirilir ki ben aldırmazdm engelli olsaydı eğer çünkü bebek doğarken bile oksijensiz kalıp başka bir sorunu yaşayıp engelli olabiliyor hayatta her zaman her şey olabiliyor
Sermec27 Selinmoon yani evet bende takıldım öyle deyince doktor ama doktor gayet normal 2 hafta gerilik dedi bebek gayet sağlıklı dedi hatta doktor rahatladı beni arkadaş böyle diyince bende korktum bı mikrosefali mı diye yani 2 hafta geri diye neden engelli olsun ki
Selinmoon Merve_3351 aynen acele edilmemeli Allah kimseye vermesin tabii ama ben asla aldırmam demiştim . Şimdi tamamlamış mesela haftasıyla uyumlu çok geri çıkmıyor kafası
Selinmoon Sermec27 evet ben çok iyi bir profa gittim o da 3 4 hafta gerilik olsa belki engelli denir ama sizin ki 10 günlük bir gerilemeydi sorun değil , genetik demişti . İstersen fetal dna yaptır için rahat etsin diye ama gayet sağlıklı bebeğiniz demişti . Çok şükür şuan her şey yolunda 🙏
Saniye_erol Çok çok zor bir durum Allah yardımcın olsun ama sen yinede başka yerde sordur yarın birgün içinde şüphe olmasın özeller yapıyor diye biliyorum sonlandırmak için Allah yardımcın olsun
teachermom1 Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar. Toplumun etik, günah ya da vicdan değerleriyle hareket etmeyin. Eşinizle oturup düşünün, hangi karar doğru geliyorlarsa öyle hareket edin. Çok zor bir süreç, dilerim en hayırlısı neyse o olsun. 🙏
Evremo Eğer gerçekten kesin bir engel durumu yoksa zaten bu haftada ki bebeği ne devlet hastanesi nede özel hastane sonlandırmaz. Yasal değil yani.
Sermec27 Selinmoon bizim ilk başlarda 7 8 gündü şimdi 11 gün dedi doktor ama büyük ihtimalle genetik bebekte başka bir sorun yok çünkü dedi ultrason gayet normal zaten detayli da temizdi dedi eğer bu gerilik 3 4 haftaya çıkarsa o zaman problem olabilir dedi
Selinmoon Sermec27 anladım genetiktir çok normal , Allah kimseyi sınamasın bu gibi durumlarla 🙏 ben çok ağlamıştım korkmuştum epey
Sermec27 Selinmoon benim zaten şu an başka risklerim var plesentam aşağıda bebeği erken alacak doktor ekstra stresliyim zaten Allah yardımcımız olsun 🤲
Evhamlikurabiyeanne Sorun sadece kafasinin kücüklügü ise aldirmayin tabii ki yasamla bagdasmayan sorunlar varsa baska
Merve_3351 Dilarac Bilmemki cnm en yüsek riskli çıktı trizomi 13 18 21 bu 3de ayrı bir hastalik sonra kesin sonuç için amniyosentez yaptırdik şükür bişi yokmuş. Zatten 2li test tahmin gibi birşey
Dilarac Merve_3351 benimde burun kemiğini göremedi ultrasonda ikili test sonucunu bekliyorum inşallah sıkıntı çıkmaz çok problem yarattım stres kendime 😏😏
Merve_3351 Dilarac Yok canım erkenden sitres olma hiç. Çoğu yanlış görüp ölçüyor zatten herseyini 2li testin yüksek riskli ciksa bile gene sıkıntı yapma fetal dna yaptirisin