Şükürler olsun doğum hikayemi buraya yazmayı nasip etti Rabbim.
Herkese merhaba güzel anneler ve anne adayları. 2. Kez anne oldum. 4 nisan Çarşamba günü kontrolüm vardı 38+4deydim. Fethi sekin Şehir hastanesinde Cengiz şanlı doktor takipliydim. Doktorum ultrasondan sonra nstye yönlendirdi sancım pek çıkmadı haftaya perşembe gel kontrole dedi. Bir haftadır geceleri sancım oluyordu gündüzleri pek bişey yoktu ve ben ev temizliği yapıyordum neyse hastaneden çıktım kuaföre gittim orda da sancım gelmeye başladı artık son günlerim olduğunu hissediyordum son bakımlarımı yapayım dedim :) akşam nişanım geldi 2. Gebeliğim olmasına rağmen tedirgindim kan uyuşmazlığımız var bi sıkıntı olmasından korktum sabah 10 gibi hastaneye kadın doğum acile gittim orda alttan muayene ettiler açıklık 4-5 santim olmuş yatışın yapılacak dediler dogumhaneye çıktım bana özel bir oda verdiler hemşireler gelip önlüğümü giymeme yardımcı oldular Esra ebe gelip alttan muayene etti bir kez muayene edecem sonra bu kadar detaylı olmayacak kasma canını acıtmayacam dedi ve dediği gibi oldu dayanılmaz bir agrı değildi daha sonra nstye bağlı beklemeye başladım 25 dk sonra nstyi çıkartıp yürümemi söylediler o süreçte yavaş yavaş sancım geliyordu ama yetersizdi hiç oturmadım sürekli yürüdüm eğildim kalktım squat yaptım ördek yürüşü bir dk bi durmadan hareket ediyordum sancılarım artmaya başladı ama hala yetersizdi saat 1 gibi suni sancıyı taktılar bir süre sonra sancılarım arttı gelip tekrar yürümemi söylediler kalkıp tekrar yürüdüm eğildim kalktım ama artık son noktaya gelmiş gibi hissediyordum agrılar zorluyordu banyoya girdim belimden aşşagı sıcak su tutmaya başladım bu rahatlatmıştı beni banyodan çıktığımda artık sancım baya artmıştı bir kaç damla kan geldi teyzem hemen hemşireyi çağırdı hemşire bebek geliyor dedi ebeyi çağırdı bi anda o da da 10 kişi oldular destek ekip gelip yatağı doğum yatağına ayarladı hemşireler o sırada serum takıyorlardı Esra ebe bebek görünüyor beni dinlersen hemen doğursun bak Kadir gecesinde doğuruyorsun herkese nasip olmaz diyerek sakinleştiriyordu beni ıkın diyince ıkın ve 3 kez ıkınma sonucu saat 2.30 da güzel kızım dünyaya geldi . Hemen kucağıma verdiler fotoğrafımızı çektiler o kadar ilgili o kadar naif insanlardı ki Allah bin kere razı olsun. Sancı sürecince bolbol dua ettim doğum duası . Bolca yürüdüm hurma yedim ve son bir ayım çok hareketli geçmişti . Özel hastaneye mi gitsem buraya mı derken şehir hastanesinde doğumum gerçekleşti ve özel hasteneden bile iyiydi ilgileri alakaları insanlıkları odanın temizliği yemekleri herşeyi mükemmeldi Allah bin kere razı olsun. Rabbime de şükürler olsun ki ikinci kez anne olmayı nasip etti sağlıklı evlat verdi . Rabbim isteyen herkese versin. Sizlerde sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın inşallah . Suni sancıdan da normal doğumdan da korkmayın sağlıcakla kalın :)