Herkese merhaba, ben 2 aşılama 4 tüp bebek denemesi sonucunda hamile kaldım. Yıllardır beklediğim ve uğraştığım hayalime kavuştum, şükürler olsun. Gebeliğin başındaki kanama ile düşük riski yaşadık. Devamında rahim agzi ölçüsü progestan fitil desteği ile 35 civarlarında sabitlendi. Plasenta previa marjinalistik. Kısacası başından sonuna hep birtakım risklerle devam ettik. 34. Haftanın sonunda jöle kıvamında bir kanama ile hastaneye başvurdum, Nst temiz çıkıyor, bebek iyi ama kanama alanları oluşmuş denildi. Erken doğum ihtimali var ciğer geliştirici iğne vuralım denildi, vurulduk. Ertesi gün tekrar gel dediler, kontrole diye gittik. Tedbir amaçlı yatış verildi. Duruma göre yarın taburcu da olabilirsin, doğum da olabilir denildi. Psikolojik olarak çok yorucuydu, kendimi neye hazırlayacağımı bilmiyordum. Eşim eve gidip doğum çantalarını aldı geldi. Akşam 6 dan sonra yeme içme yasaklandı. Sabah doktorum tekrar baktı kanama alanları aynen devam, rahim ağzına yaklaşmış kanama olabilir dedi, bir de perinatolog fikri alalım dedi. Hastanenin perinatologu öğleden sonra geliyormuş, onu bekledik. Geldi suyun azalmış dedi. Birkaç gün daha takip altında bekleyebilirsin, kanama kısmi çok kötü değil, takip edilmesi gereken su dedi. Odaya döndük, doktorum ile durumu degerlendirince, doğuma karar verdik. İleri hedef 3-4 gündü, 2 hafta falan olsa bekleyelim de 3 gün için su da azalmisken anlamsızdı. Bu arada fitiller kullanmış biri olarak çamaşır ıslaklığı takibinde tam bir kontrolcuydum, hastanede yatarken suyum nasıl azaldı, nereye aktı anlamadık. 16.30 da doğuma alındım, spinal anestezi ile kızımı dünyaya getirdim. Küveze girmesi gerekirse diye korkuyordum, ama gerekmedi çok şükür. Ultrasonda 2500 gr çıkan çocuk, 2 kilo olarak dünyaya geldi. Bu kadar fark beklemiyordum. Benim kız aceleci çıktı. Cumartesi doğum çantasını hazırlamıştım, salı doğum yaptım. Umuyorum sizler de sağlıkla evlatlarınızı kucağınıza alırsınız