Canan2625 İyi günler arkadaşlar doktorum haziranda ikili tarama için çağırdı ama çok kararsızım bu konuda yaptırma diyende var yaptır diyen de var anlamadım bilgisi olanlar. Varsa paylaşabilir mi benimle 😌
yenibirannis Canan2625 yaptırma diyenler neye göre diyo acaba ikili tarama testin zararı yokki sadece kan alınıyo aksine yapılması gereken bi tahlil çünki ense kalınlıgı down sendromlu olup olmadığı başka bi takım şeyler belirleniyor bence yaptırın zor ve zararlı bişi değil
Mommytwice2 Canan2625 evet yani aldıracak misiniz? Ve çoğu testler sonucunda insanın psikolojisi yoruluyor 9 ay öyle kuruntu ile geçiyor. Bence en önemlisi detaylı ultrason. İkili üçlü dörtlü taramalar şüpheden ihtimalden başka bişi degil
Canan2625 yenibirannis yani farklı. Bi sonuç çıkarsa hamileliğin sıkıntılı geçer vs aldıracak mısın sırf bu sonuç için diyenler var
yenibirannis Canan2625 Allahın izniyle inş bişi yoktur ama varsa bile bi sıkıntı önlemini alıyolar müdahale edilir hazırlıklı olursunuz en azınsan
Canan2625 Mommytwice2 hayır tabiide Allah korusun ilk hamileliğim olduğu için hiç bi şey bilmiyorum açıkçası bu konuda cahilim diyebilirim 😂o yüzden buraya sormak istedim
Canan2625 yenibirannis o durumda. Var tabi nasip bklm bayramdan önce gideceğim o zamana kadar karar vermiş olurum inş
lLavinia Canan2625 Eğer ikili tarama riskli çıkarsa müdahale falan edilmiyor öyle bir şey yok yani. Sadece amniyosentez veya fetal önerir. Her şekil de kabulüm diyorsan yaptırmaya da gerek yok. Özellikle kafaya takan biriysen hiç hiç gerek yok.