EmirVS Normal doğum yapmış olanlardan ricam acaba biraz tecrübelerinizden bahseder misiniz bunu yap bunu yapma veya ben yaptım siz yapmayın gibi tavsiye verebileceğiniz şeyler var mı? Benim şafak 15 kendimi normal doğuma hazırlamaya çalışıyorum psikolojikmen yardımcı olmanızı isterim😊
dlrterzioglu EmirVS Öncelikle doğamız gereği bunu yapabilme gücüne sahip olduğumuzu ve aslında sadece bizim değil herkesin yapabileceği bir şey olduğunu aklınıza yerleştirin emin ol kolay geçecek ☺🌷 Psikoloji çok önemli…
gdaslik EmirVS sancı geldikçe çömelmek iyi gelmişti bana ve eşime belime masaj yaptırmıştım asla yatakta uzanmak istememiştim epidural ilacı verdiklerinde yatakta uzandırıyorlar o anlar ölüm gibi bişeydi sancıyı çömelerek karşılamak ağrıyı hafifleten bişey. Ben bi de gebelikte plates yapmıştım o hareketler doğum zamanı da iyi gelmişti youtube da vardır videolar onları izleyebilirsiniz sancı aşamasında yapılacak hareketler diye.
Balyanaklikoalam EmirVS bence bağırmak yanlış doğru bir şekilde ısınmak süreci hızlandırıyor yani sancı gelirken sakin kalip ebenin doktorun dediğini yapmak en doğrusu bir de sancı başlar başlamaz hastaneye gitmek yerine evde çekmek en mantıklısı diğer türlü her gelen alttan muayene ediyor bir de bol bol nefes egzersizi yapmak gerekiyor çünkü insanın en çok ona ihtiyacı oluyor doğumda
Begovicka Merhaba, insallah sandiginizdan daha kolay gecer. Benim tavsiyem bebegi gorene kadar ikinmayi birakmayin 😅 geldi geldi dediler yani geliyor demek istemisler ben nereden bileyim 😒😄 o heyecan baslayinca full ikinip, bebegi gorene kadar devam ❤️
Fatoss-16 gdaslik 31 haftalık gebeyim annem geçen gün anlattı evde doğum yaptığını biluyodum ama comelerek doğum yaptığını bilmiyodum 🤭 garip gelmişti bana ama daha kolay oluyomus
gdaslik Fatoss-16 ben doğumu normal masada yaptım benim dediğim sancıyı karşılamak. 22 saat süren bir sancı aşaması oldu ilk doğum su gelişi ve suni sancı. Sancıyı çömelerek ya da plates hareketleri ile karşılamak sancıyı hafifletiyor.