Tansiyonum 14/9 15/10 16/9 seyretti gün boyu… düşer diye bekledikçe düşmedi bebeğim de hareketliydi.. akşam 8 de nst bağlandım. Tansiyonım o sıra 13 kere düşmüştü. Sonra intörn doktor geldş yakının kim var sezaryen için onay lazım dedi ve ben ağlamaya başladım çok korktum. Sonra doktor geldi sakinleştirdi annem hastane çalışanı ben hocam lütfen annem yanıma gelsin dedim. O an anladım ki anneye muhtaç olduğumuz en değerli önemli an anne olacağın anmış.. bebeğimin kalbi 170 180 200 leri de görünce acil sezaryene alındım. Herşey aşırı hızlı gelişti. Sonda takılırken hafif de olsa yanma oldu ama öyle abartılacak bi ağrı değildi.. hızla serumlar takıldı üzerime yeşil giydirildim. Ameliyathaneye geçtiğimizde ağlamam bitmişti bebeğim ve kendim için dua edip derin derin nefes aldım verdim sakinleştim. Anestezi uzmanı olsun teknikeri olsun hele doktorum olsun hepsi beni motive ettiler.. belden iğne yapıldı ona çok sevindim. Ağrımadı diyemem ama el üstümden damar yolum valla daha çok canımı acıttı.. anestezi uzmanı hakkını helal et derin çok kalın ağrıtmak istemezdim dedi damar yolu için. Sonra iğne yapıldı ilacı yolladılar bacaklarıma sıcaklık geldi sağ tarafı kaldır dediler kalkmadı. Başladıklarını anlayabildim o esnada konuştum dualar ettim hatta doktorla şakalaştım bebeğime kavuşmama az kaldı değil mi derken o güzel sesini duydum ağlaması nahif oğlum yiğit buğramın sesini duydum. 2850 kilo doğdu muayenesi ve aşıları yapılırken gözüm hep ondaydı.. sonra biz hazırlıksız geldik kıyafetleri falan yoktu yeşile sardılar sıkıca yanıma getirdiler cennet eminim böyle kokuyo hoşgeldin oğlum dedim.. öptüm kokladım. Önce küvöze alınmayacaktı bebiş götürüldü üzeri giydirildin diye o esnada evden getirdiler çantamı iyiki erken den hazırlamışım. Sonra ameliyathanede kaldık doktorlar asistanlarla ben sohbet ettim güldük falan dediler ilk kez bu kadar pozitif bi sezaryen geçirdik . Burcu boğa oldu oğluşumun 20:49 da geldi dünyaya.. bana anneler günü hediyesi oldu 🐣💙 ve ben rüyamda gördüğüm bebeğin aynısını doğurdum renkli ultrason da falan hiç görememiştik yüzünü doğumda görcem dedim öyle de oldu🥹🥹 şimdi küvözde ama ciddi bi problem yok akciğer gelişimi de olmuş sadece çok az hırıltısı vardı bide kalp doktoru görecek ben şeker hastasıyım diye kontrol amaçlı alındı.. kendimde yürüdüm biraz su ve kahve içtim. Baş ağrım hiç olmadı hafif hafif dikiş yerlerim ağrıyo o kadar.. sadece kaşındım baya onun için de alerji ilacı takıldı serum olarak. Kaşıntım da çok az kaldı.. üniversite hastanesinde doğum yaptım.. evet korktum mu korktum ama ameliyattan falan değil bebeğime bişe olcak diyeydi korkum. Sonrası da su gibi aktı geçti.. inşallah yarın yanıma gönderirler emziririm de. Henüz gaz çıkarmadım idrar da iyi dendi.. bizim doğum serüvenimiz böyle gelişti.. tansiyonu hafife almamak lazım onu anladım. .. bebişimiz tüp bebek öyle hasret duyuyordum ki Allah nasip etti tutundu bana bebeğim sıkı kontrolle bu günlere geldik.haftalarca yüksek şekerle mücadele ettim sonra açılma var dendi sonra yüksek tansiyon. Sanırım artık anneme de yazık ben geleyim de rahatlasın kadın dedi bu çocuk 🤭 benim için böyle geçti güzel diyebilirim heyecanı değilde o an kaygıları bastırabilirsek herşey hızlı ve güzel oluyor anneler🌸 rabbim herkesin bebeğini vakti zamanında kucağına versin…