Reina çok fazla kitap okuyup araştırmalar yapıyorum bu konularla ilgili . Benim ilk gebeliğim . Etrafındaki insanların da %80 i normal doğumu öneriyor . Evet gebelik ve doğum derslerine de gittim . Yinede yaşamadan malesef ki bilgiler pek işe yaramıyor . Belkide sezeryan doğum benim icin normal doğuma göre daha kötü olacak bilemem yani . Ama ben psikolojik olarak buna hazır değilim . Epidurallede hazır değilim .
Açtığım konu çok farklı yerlere gitmis. Ben normal doğum karşıtı değilim . Devlet hastanesi düşmanı da değilim . Devlete gidiyorum ve doktorumu da çok seviyorum çok ilgili ve bilgili . Benim demek istediğim devlette de doğumlar isteğe bağlı gerçekse . Kendi doktorun bile senin doğumuna giremiyor devlette . Sezeryan sağlıksız olabilir , ve evet bir ameliyat türüdür , zordur . Ama bunu tercih ediyorsak eğer bile bile bu kadar katı bir şekilde yargılanmamak gerekir . Vardır bir korkumuz , sorunumuz .
Evet biliyorum normal doğum , adı üstünde normal doğum . Olması gereken dogumdur . Çoğu kişi cahil gözüyle bakmış . Apartmanda git kendini kestir gibi yazılar var . Hamileyim ve bu söylemler için diyeceğim tek şey , aynısını sizin de yaşamanız .
He şimdi siz şey de dersiniz , bana mı sordun çocuğu yaparken 😄👍
Yani anne psikolojisi nasıl önemli olmaz , bu şekilde nasıl konuşabilirsiniz anlayamıyorum . Hiçbir kadının dogumunu unutmadigina eminim . Hatta bir yakinimin sezeryan doğum anneliği daha geç kavrarama sebep oldu demesine rağmen bile tercihim yine normal doğuma yonelmiyor .
En iyisi ben gidip apartman köşelerini araştırayım 😄 kendimi kestirecegim malum 👍 herkese saygılar .