isil-ay doğum şekli değil ameliyattır. Bu tüm dünyada böyle. Bunu ben söylemiyorum başka ülkede yaşayan arkadaşlarda aynısını söyleyecektir. Ben kendim sezeryanlı biri olarak bunu söylüyorum Sezeryana sadece hayati durumda başvurulur, o sayede kızımın hayatı kurtuldu. Ama 2.de keyfi sezeryan olmak istemedim. Sezeryan sonrası normal doktor yaptıracak doktoru aylarca aradı herkes ölürsün dedi. Şuan yine gebeyim burdaki ebem sezeryanlı olmama rağmen yine sezeryan ol demedi, acil durum olmadıkça önermiyoruz dedi:) 22 haftalığım henüz doktor yüzü görmedim sadece ebeyle ilerliyoruz, her şey doğal akışında devam ediyor. Türkiye de sürekli yapılıyor olması artık doğum olarak nitelendirilmesini sağlamış olsa da tıpta durum öyle değil malesef. Türkiye de doktorlar artık ticarete çevirmiş durumda ne yazık ki, burda yaşadığım ülkede gebeler için okullar ebeler her şey ücretsiz. Türkiye de korkuyorım diyene ameliyat günü veriliyor bu çok yanlış. Kanal tedavisi yapmamak için anestezi uygulanmayan gebeye, 10 katı anestezi verip ameliyat yapmak ironik geliyor bana