Ülkemiz de vajinal doğum desteklenmiyor ve doğum esnasında psiokolojik destek de sağlanmıyor o yüzden insanlar artık normal doğurmaktan çok korkuyor ve doğal olanı yapamayacağına inanıyor
Eminim ki ülkemiz de sezeryan oranları bu kdr yüksek olmasa ve doktorlar sadece zorunlu halinde yapsaydı insanlar normal doğumu terkedip bıçak altına girmeye gözü kesmezdi çünkü o zaman öyle bir algı olurdu. Yani hepsi algı meselesi
Dünya sağlık örgütüne göre sezeryan ile doğum yapanlar normal doğum yapanlara göre 4 kat daha zorluk çekiyor (ölüm de dahil) ve doğan bebekler de normal doğanlara göre daha çok sağlık sorunu ile karşılaşıyor özellikle solunum sıkıntısı. Bunlar istatistikler.
Sezeryan gerçekten zor durumlarda çok işe yarıyor inkar edemeyiz. Ama vajinal doğum kadar sağlıklı olamaz.
Yok bebekler vakumlaniyor yok anneye bilmem ne oluyor dikişler bilmem neler,
Normal doğum da size eşek gibi davranan ebeler ve doktorlar zaten doğum anında doğru ve nezaketli davranmadilarini beklemiyorum ben, ve bundan dolayı illa ki vajinal doğumda hasar gören anneler ve bebekler çoğaldı hepsi bu. Kimse kusura bakmasın bu konuda ülkemiz bu duruma düştü zannımca kimse aksini demez.
Tamamen doktorların “kasıtlı” beceriksizligi ve nezaketsizligi yüzünden bu noktaya geldik.
Yoksa sezeryanin en aza indirildiği ülkelerde kimse normal doğum yapmazdı, yabancılar bizden daha acı eşiği düşük insanlar. Her iki ülkeyi görmüş biri olarak konuşuyorum. Maalesef
Psiokolojisi düzgün tutulmayan hiç bir anne vajinal doğum yapamaz yada hasarsız atlatamaz bu yüzünden mesela Fransa’da gebelere hamilelik ve doğum eğitimi, doğum anında eşin desteğinin üstüne düşüyorlar ve gebeye prenses gibi davranıyorlar. Bunun iki defa sahiti de benim ki iki doğumum da sıkıntılı bir şekilde girmeme rağmen asla sezeryana yanaşmadılar hatta ikincisinde ikizlerimden birini 5 aylıkken vefat etti ve iç kanama sıkıntım vardı ona rağmen “ size sezeryan yaparsak yazık olur” dediler bana ve iyiki dediler normal doğum yaptım ve doğumdan sonra hiç bsy olmamış gibi ayaktaydim. Iç kanamaya rağmen ! Çünkü çok güzel ilgilendiler ve psiokolojik çok destek oldular ben buna inanıyorum.
Ama Türkiye de olsaydım para verip sezeryan olurdum çünkü hiç birisine güvenmiyorum, Türkiye de de kadın doğumculari tur ettim özelde dahi Fransa’da devlet Hastanesinde gördüğüm iyi muameleyi ve bilgili doktor ve ebeleri görmedim. Maalesef. Okuyup ülkem icin iyi bir doktor kadın doğumcu olmak istiyorum. 🤲🏻
tugcesakzci
Eliyuss