Kızlar 30 haftadan sonra hep ağrım vardı 34. Hafta sancım çıkmıştı erken doğumdan korkmuştum sonra düzelmişti geçen bugün yani cuma günü çatı muayenesi olacaktım bı haftadır enerjik ruh hali vardı sırf üstü uzaninca nefes darli yaşardım bir haftadır göğüste rahatlama vardı ama bebek hala gogus kafesi altında şişti ve acaip inmeyen kasılması vardı dün bir post okudum demiski evde doğum yaptım inşallah başıma gelmez dedim önceki günden ağrı sancım vardı ama dün hiç yoktu ve evde tek başımaydim üstelik konak tarzı müstakil evde kaliom ev sahipleri de şehir dışı eşim asker oldu icin devriye nöbet durumu oluyor devriye varken ulasamiom bazen ve uzak oluyor dün gece inşallah ben aynı şeyi yaşamam dedim ama malesef içimden bir anda ev temizlemek geldi evi sildim süpürdüm 3 te başladım sabah ,7 e kadr temizlik yaptım eşim gelir kahvaltı ederiz diye düşündüm gram sancım yok gittim uzandım uyku ile uyanıklık arası balon patlar gibi his oldu sicak su aktı yatak kirlenmesin diye kalktim idrar mi dedim baktım çeşmeden su akarcasina su boşalıyor durmuyor hemen duşa koştum pijamam su altında kalmıştı duşa kabinde çıkardım durmasını nekledim eşimi aradım isteydi iiyiki ulaşabildim suyum geldi dedim eşim geldi hala su durmuyor çeşme gibi havlu sardım depend taktim eşimle hızlıca evden çıkıp hastane koştuk daha doğrusu bir saat uzakta olan ailesinin yanına gitmek istedim çünkü desteğe ihtiyacım olacaktı Muayene oldum doktorda burdaydo suyum aktı belimde ağrı var ama sancım yoktu suyum 7:50 de geldi saat 9 da vardık hastaneye suyum hala akıyor sancilarim üç dk da bir vuruyor şiddetli değil nst girdim suya baktılar kağıtlar imzaladım yatağa yattım yatağa yatmak Sanci çekmek berbat saat 10 da şiddetli 1 dk da bir sancı vuruyor yoğun sancı ve bı anda 35 ten 78 e yükselip azalıyor malesef panik atağım tut aslında sabır gostercem ağrıya korku telaş stres ile titreme kendimi kaybetme başladım suyum geldinde ağlamıştim biraz ebelerin kalbini kırmış olabilirim aç karnayim kötüyüm dayanamiodum biraz çorba verdi görümcem ve süt verdi içtim ayaklandim dolascam dedim ağrıyı ayakta çekmek daha kolaydı sonra nst bakmak lazım dediler uzattılar sürekli açıklıma baktılar ilk girdimde sancısız , 4 santim açıklık vardı bu kadr erken doğum beklemiodum açılmam iyi ilerledi kendimi kasmasam korkmasam daha da iyi olacaktı ama ben kastım ikindim tam açılma olmadan bu durumda bebeği etkiledim başta sonra doktor geldi baktı açıklık iyi doğum anında son ikin dedi sancun gelince ikin dedi sonra sancım azaldı baya azaldı ama.muthis ıkınma isteği yani ikindim kendimi zorladım sonra durup ebelere durun dedim nefes alcam derin nefes alıp tekrar yaptım sonra tekrar 15 dk da bu şekil çıktı bebek inanamadim kan su heosi birlikte bebekle çıktı ve aşırı rahatlama kus gibi oldum. Toplam 3 saat sancı çektim diyenilirim 12 de bitti doğum sonrası plesantasini aldılar dikis attılar. Panik atak geçirmemiş olsam belki o kadr kötü olmazdım tavsiyem sancı anında uzanmayin dolaşın dolaşın duyguları kontrol edin ben duyguları kontrol edemedim doğum boyunfrsadece ya Şafii dedim.