Kızlar selam 2 gün önce oğlumun menenjit aşısını almak için bir eczaneye gittim. Eczane ilacı gıda takviyesi olarak kesmiş KDV ‘si %1 😑 Normalde ilaçların KDV’si %10 yani alenen vergi kaçırmak bu. Neyse sonra sabah aradım eczaneyi eczanenin sahibi açtı telefonu gelin iptal edip yeniden keselim falan dedi öğlen bi gittim kaçmış resmen ve fişi kesen kişiyi bırakmış yani çalışanı. Çalışan bir türlü halledemedi pos cihazından eşimde tamam kalsın ama ben eczaneyi bildireceğim eczacılar birliğine ve cimere diyince adam resmen yalvardı “abi nolur yapma bende çalışanım çocuğum var ben parasını size vereyim aşıların” dedi biz şok olduk. Eşimde dedi ki parası önemli değil kardeşim şikayet de etmem seni zora sokacaksa ama biliyorum ki eczanenin sahibi size sigortasız alınan ilaçları vergiden kaçmak için %1 KDV’den kestiriyor eczanenin sahibine söyle sana dua etsin dedi çıktık.
Adam hala giderken abi bişey olmaz dimi şikayet etmeyeceksin diyordu. Yani o adamın işinden olacağını bilmesem bu eczaneyi şikayet etmek istiyorum gerçekten. 2 gündür adamın düştüğü duruma ayrı üzülüyorum eczaneye ayrı sinirleniyorum yani vergi kaçıran bir kuruma sırf adam işinden olmasın diye sessiz kalmak zorunda kaldık. Düzene bak.