Öncelikle burda hep bu hastaneyle ilgili bilgi aradım durdum çok olumsuz şeyler okudum ama benimki asla öyle olmadı. Harika bir sezeryan doğum süreci yaşadım.37+2 de persentil değerinin düşük olması nedeniyle acil sezeryana alınmam gerekti. 8 Mayıs sabah 8 buçuk gibi perinatolojiue geldim hc persantil değeri 1.8 çıktığı için yatış verildi. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra odaya geçtim hastane çok dolu olduğu için 2 kişilik odaya geldim odalar güzel sıcak suyu dahil var. 2 gibi sezeryana alınacağımı söylediler bebeğim 2550 gram denildi ultrasonda 37+2 haftalıktı.Doğumhane 2. Katta henüz doğuma girmeden 9. Katta yatış verdiler bekledim ama hemşireler doktorlar çok tatlı sohbet ettik hep. Nst bağlandım sancı çıktı sanırım ani olunca gerildim. Karnım taş gibiydi gün boyunca.Hemşireler çok tatlıydı sürekli şekerimi ve tansiyonumu ölçmeye geldiler akşam 7’ye ameliyathaneye indim ondan öncede tek kişilik odaya aldılar boşalınca. Hemen sezeryana alındım yine güleryüzlü bi ekipti spinal anında çok yardımcı oldular hep sohbet ederek geçti. Bebeğimin çıkıp anında biraz bastırıp hırpaladılar ama onuda kritik bi eşik olduğu için yapmak zorundalar acı hissetmedim ama karnıma bastırmalarını hissettim. Hastane odaları personel doktor her anlamda bence harika. Belki benim şanslı günümdü bilmiyorum. İlk doğumu özelde yapmıştım bu kadar sık vizit, ölçüm, konfor yoktu. Şu an ertesi gün ve sürekli takipteyiz. Olumsuz olarak söylenen bebeği alıyorlar yoğun bakıma saatlerce göstermiyorlar kısmıda şöyle ki bence çok mantıklı tek eleştireceğim kısmı ilk ten teması es geçmeleri. Bebek çıkınca bebeği çocuk doktoruna götürüyorlar sezeryan işlemleri devam ediyor. Sonra yoğun bakıma annede alınıyor 4 saat orada serum ilk muayeneler kanama kontrlü vs titizlikle yapılıyor. Bu arada aile serviste bekliyor. Annenin yoğun bakım ihtiyaçları ve bebeğin ilk kontrolleri bitince ki ben gece 1 de odada oldum. Bunu bebeği bize vermediler ya da haber vermediler ailemize gibi yorumlamışlar ama orda önce sağlık mantığıyla gidiyorlar bence. Sonra odamıza çıktık hemşirelerin ilgisi sayesinde karın ağrım azaldı çünkü karnıma su torbaları koydulae yoğun bakımda yukarda bir saat sonra ilk ayağa kalkmayı kolayca yaptım . Bebeğim çok şükür sağlıklı kilosu ultrasonsdan iyi çıktı.
Eleştrilerim
- ten teması olmaması
- ameliyathane esnasında üsttteki ışığın yansımasından her şey görünüyor 😁 ben birazını cesaret edip izledim
- eşleri içeride görünse ziyaret saati dışıysa çıkarıyorlar ama bence gereksiz 2 kişilik olmayan odalarda bence kalsalar eşlerine yardımcı olsalar iti olur benim eşim bana emzirme konusunda destek oldu olmasa bebek memeyi tutamıyordu
Odalar temiz ama insanlarımız maalesef ortak alan kültürüne bazen hakim olamıyor hal böyle olunca odalar pis deniyor. Ama bence birazda biz ne kadar titiziz diye sorgulamalıyız. Bu şekilde herkese sağlıklı doğumlar dilerim