Merhabalar anneler; 9 Aylık bebeğim var ve 1 Mart itibariyle regl oldum. Korunma yöntemi olarak bakır hormonsuz spiral tercih ettik doktorumun yönlendirilmesiyle ve takıldı kontrollerde bir sorun yoktu tam yerindeydi. Spiral takıldıktan 1 hafta sonra kontrollerde Spiralin vücudumu kabul etmediğini ve kaydığını söyledi doktorum ve çıkarttık. Tekrar takıldığı zaman da aynı şeylerle karşılaşacağımı söyledi ve 3 farklı yöntemden bahsetti. 1. Deri altı, 2. 3 aylık iğneler 3. Emziren annelerin kullandığı kontrol hapı. Deri altı hormonlu ve can yakıcı olduğunu düşündüğüm için yanaşmadım. 3 aylık iğneleri tam zamanında vurulmak gerekiyor ve genelde depolarda zor bulunuyormuş, veterinerler inekler için alıyorlarmış. Birde bir süreden sonra rahim duvarlarını inceldiği için regl olmayı sonlandırıyormuş. Tekrar bebek istediğimiz zaman iğneyi bıraktığımız zaman vücudun tekrar adet döngüsüne girmesi 1 yılı buluyormuş. En masumu zylnda isimli kadın doğum hapı.
Benim sorum şu. Bunlardan kullandığınız yöntemler var mı ? Varda öneri veya şikayetlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Teşekkürler ❤️