BabyAta bende şöyle oldu, doğumdan sonra emmedi bir hafta sağdigimi biberonla verdim, öncesinde silinon uç taktım hemen tuttu ama çokkk uzun süre orda kalıyordu ve hiç bir şekilde bosaltamiyordu boş emiyordu diyebilirim. Ama hep kendimi tutturmayi deniyordum bazen 5 10 dk boyunca deniyordum tutmasını. Bir hafta hastanede kalmıştım kilo almadigi için. Sonra eve dönünce o gün ilk defa tuttu ve öyle devam etti çok şükür, ama her tutuşu direkt olmuyor biraz uğraşıp tutuyor bende hiç vazgeçmedim. Yavaş yavaş tutuslari güzelleşti daha kolay buluyor şimdi. Bir yandan da başından beri her emmeden sonra biberonla verdim, yani doğru düzgün hiç tutmayan bir bebek olmasına rağmen şimdilik meme reddi olmadı. Ama bana hastanede ebeler biberon kullanman meme reddi yapmaz endişen olmasın her ikisinide tutar zamanla dedi. Dedikleri gibi de oldu bilmiyorum, ben yurt dışındayım bu arada.
Çok duydum biberonun meme reddi yaptığını da, İlk günler dedimki kendime zaten tutmuyor biberon verdikten sonra bir daha hiç tutmayacak dedim (biberon, emziği ve silikon ucu hep çok kolay tuttu) ama öyle olmadı elhamdülillah sanırım biraz çabalamak lazım
Kas kas katılırdı tutmamak için uğraşırdi sanki hatta ve hatta isirirdi emmek yerine minicik haliyle.. nasip ya bir yerden sonra..
Ama çok dua ettim çok okudum Sübhaneke ettehiyyatu vs her denemede her emzirmede malum sure okuyamadıgimiz için hep bunları okudum
inşaAllah afiyetle bol sutumuz olur 🤲🏻