minik_kurabiyeee Kahramann07 şekerin gerçektende çok riskleri var su fazlalığı oluyor su fazlalığı da riskli bir durum ve şekerden dolayı iri bebek olabiliyor ve en kötüsü de ölü doğum olabiliyor
Kahramann07 minik_kurabiyeee benim doktorum suyuna kilosuna hareketlerine her seyine normal diyor ama ister istemez endişe ettim şu an 37 hafta dolunca doğumu başlatacak şeyler yapmaya başlayayım bari
minik_kurabiyeee Kahramann07 evet başlayabilirsin bencede daha da kilo alırsa normal doğum çok mümkün olmayabilir
sumeyye19_91 Kahramann07 yani sizi korkutmak istemem ama 37 hafta bittikten sonra bebek için insülin vurulsa bile yeterli olmuyormuş bebek ölümleri gerçekleşebilir dedi endokrin doktorum inanın bende çok korkuyorum çok büyük bir risk 37 haftadan sonra şekeri olan birinin beklemesi dedi doktorum da beni haftalık kontrol ediyor bu durumdan dolayı her hafta gidiyoruz ben doktorun söylediği şeye çok takıldım. Ve korkuyorum rabbim hepimizin yavrusunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin endokrin doktorum tekirdağın en iyisi çok iyi bir prof bilmiyorum benimde kafam çok karışık gebelik şekeri olanlar normal doğum yapamaz dedi bana bu riski alamazsınız dedi
Naciyemutlu sumeyye19_91 yapan var aslında. Ama neye göre karar veriliyo bilmiyorum. Doktorum kendi sancın gelirse ne ala dedi yoksa suni sancı veririz dedi bebek kilosu da 4 üzeri olursa sezaryen olur dedi… Annem normal doğum yapmış şekeri varken hatta kardeşim 6 kilo doğdu 2001 li.. nasıl doğurdu o kadar kilolu bebeği hala şaşarım .
sumeyye19_91 Naciyemutlu tabi doğrudur doktorlar da değişik hepsi farklı görüşte olabiliyor ama ben normal doğum kesinlikle düşünmüyorum 2 doktorumda bunu desteklemiyor bebeği okadar içerde tutmak istemiyorlar bilmiyorum kafam çok karışık
Kahramann07 sumeyye19_91 allah korusun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah ben de haftalık kontrole gidiyorum gittiğimde tekrar konuşayım bakalım ne diyecek doktorum 😒
sumeyye19_91 Kahramann07 yani benimde herşey yolunda ama ben 38 haftaya girer girmez sezeryan olacağım siz endokrin doktorunuzla ve kadın doğum doktorunuzla isterseniz tekrar görüşün
Naciyemutlu sumeyye19_91 doktorumuza güvenmek en doğrusu diye düşünüyorum bende ama benim doktorum önceliği normal doğumdan yana . Bakalım nasıip kısmet sağlıkla gelsinlerde canım
Leylasezerleyla İlk oğlumda da şekerim vardı ama diyetle kontrol altında tutuyordum .2 .gebeliğimdeyim yine şekerim var ama doktorum hiç sezaryandan bahsetmedi .Hatta ilk de normal doğurtmuştum demi dedi .Umarım aksi olmaz .Gerçi şuan ikisinden de korkuyorum ya
Cansu-11 Bende insülin kullanıyorum doktorum hastaneden ayrıldı ve 36. Hafataya giricem şekeri olan normal yapamıyor mu o zaman