PapatyaAaAaaa Merhaba kızlar maalesef iki gebeliğimde kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum ve 1 yıldır gebe kalmıyorum iki aydır üst üste aşılama oluyorum ve sonuç negatif o yüzden tüp bebek istiyoruz tüp bebek süreci kaç hafta sürüyor bilenler yorum yapabilir mi? Beklemekten çok yoruldum benden sonra evlenenler kucaklarına çoçuklarını aldı bizde tık yok 😔
cLearQueen PapatyaAaAaaa valla herkesin sureci farklıdir. Ben mesela haziranda baslamistim gecen sene, transferim ocakta oldu.
Sumeyyeky PapatyaAaAaaa genetik taramalar ,sonuçlar, ilaç kullanımları ,yumurta toplama, embriyo gelişimleri, rahim dinlendirme derken süreç 1 yıla yakın sürdü
babyiscoming_ PapatyaAaAaaa kişiden kişiye göre değişir 15 günlük bir süreç diye biliyorum eğer sizde ve eşinizde bir problem yoksa
babyiscoming_ PapatyaAaAaaa bugün doktordan aldığım bilgileri paylaşayım seninle. Adetin 2.yada 3.günü kontrole gidiyormuşsun doktorun uygun gördüğü ilaçlaro kullanmaya başlıyormuşsun iğne vs. 10 günlük ilaç kullanma oluyormuş bu 10 gün içinde 2 yada 3 kez kontrole çağırıyorlarmış. 10. Gün sonunda eşin sperm testi veriyor senden yumurta topluyorlarmış. Laboratuarda 5 gün olgunlaşmasını bekliyorlarmış 5. Gün sonunda transfer ediyorlarmış
PapatyaAaAaaa babyiscoming_ bendede eşimde de kayda değer bir problem yok eşimin morfolojisi 1 sadece
Mlkmr12 Biz Kasımda basladik, Araliğin sonunda hamileydim. Ve dondurulmus embriyo ile hamileyim. Probleminize göre değişiyor sürecin uzaması vs, rabbim nasip etsin en kısa zamanda sizede inşallah 🙏
PapatyaAaAaaa Mlkmr12 bizde kayda değer bir problem yok eşimde morfoloji biraz problemli bu süreci değiştirirmi acaba
babyiscoming_ PapatyaAaAaaa süreç değişmez bence daha bugün doktordan geldim bizde adet olduğumda tüp bebeğe başlayacağız bizdede sorun yok eşimin sperm hızı düşüktü sadece doktor doğal yollarlar olur sizin dedi aşılama da yapılır isterseniz tüp bebekte dedi ama biz artık çok stres olduk bu stresten kurtulmak için tüp bebeğe başlamak istiyoruz dedik adet olunca başlayacağız inşallah 20 gün sonra 🥰
PapatyaAaAaaa babyiscoming_ cevabınız için çok teşekkür ederim benim eşimdede sperm ileri hareketi sınırda morfolojisi de 1 çıktı birbiriyle paralel diye biliyorum. Doktor bizede beklerseniz olur dedi iki de düşüğüm oldu bir buçuk yıldır evliyiz ama on yıldır evliyiz gibi o kadar çok yoruldum ki hiç bekleyemem. Sorunumuz hemen hemen aynı iki aşılama tutmadı cuma adetimin 3. Günü cuma günü gideceğim tüp bebek isteyeceğim
Zdiyebiri babyiscoming_ ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim bende.. canım beni iğne aşamaları da tedirgin ediyor. Günde kaç iğne vurunuyormuş? Birde yumurta toplama aşaması anesteziyle sanırım..peki transfer aşamasında da anesteziyle mi? Bir de transfer aşaması can acıtıyor mu
babyiscoming_ PapatyaAaAaaa PapatyaAaAaaa ben daha önce hiç gebe kalmadım ne düşük ne kimyasal hiç bir şey yaşamadım. Aşılama da hiç yapmadık doktorlar hep deneyin dediler aşılama başarı oranı daha düşük olduğu için vakit kaybetmeyelim dedik direkt tüp bebeğe başlayacağız işte rabbim hepimizin duasını kabul etsin kucağımızı boş bırakmasın🌸🥰
babyiscoming_ Zdiyebiri canım ilaçları doktor kişiye göre veriyormuş herkeste farklı yani durumuna göre. Yumurta toplamayı anestezi ile yapıyorlarmış fakat transferde anestezi almanı istemem doktor o anı yaşamanı istiyorum dedi muayene gibiymiş zaten 5 dk sürüyormuş bende korkuyorum ama doktor muayneye dayanabiliyorsan ona da dayanırsın dedi
iremree Ben ve eşimde sma taşıyıcılıgı var doğal yoldan gebe kaldım doğum yaptım ve hastaydı kaybettik o yüzden genetik ayıklamalı tüp bebek için kolları sıvadık Kasım adetimin 2 . Günü gittim iğnelere başladık aralık 12 de opu oldum toplam 2 hafta felan sürüyor yumurta büyütme opuden sonra döllenme ve 5 gün bekleme oluyor kaç tane 5. Güne ulaştı diye arayıp bilgi veriyorlar sana genetikle alakalı bi durum varsa 5. Gün Embiriosundan biopsi alıp hangi hastalığınız varsa olmayanı buluyorlar bu süreç ½ ay sürüyor o ara zaten rahim dinleniyor transfer için adetin 2 . Günü gidiyorsun ilaç kullanmaya başlıyorsun adetinle beraber toplam 16/17 gün sonra transfer oluyorsun sonra en heyecanlı kısım bekleme yani süreç 3 ay kadar sürüyor ben Nisan 9 da transfer oldum şuan hamileyim Elhamdurillah insAllah senin içinde herşey en hayırlı en güzel şekilde olur
iremree PapatyaAaAaaa ama muhakkak kalp atışı alınmadığını tüp bebekçine belirt çünkü belki dengeli traslakasyon vs vardır genetik lazım olur
Zdiyebiri babyiscoming_ evet bende şöyle düşünüyorum. İnsanlar normal doğum yapıyolarken bir sürü sancıya ağrıya maruz kaldıklarına göre, acı sancı olması doğal ve bunlara diş sıkmak dayanmak gerekiyor. Transfer aşaması da anestesiziz olsun varsın napalım. Bazen o kadar canıma tak ediyor ki gidip tüp bebek yaptırayım bu kadar ne bekliyorum diyorum…napıcam bilmiyorum kafam allak bullak bize 1,5 sene oldu henüz acele bir karar mı bilmiyorum
babyiscoming_ Zdiyebiri doktor bana direkt tüp bebek dememiz için anne ve baba adayında bir problem yoksa eğer, 1- annenin yaşı 30 ve üzeri olması gerekiyor 2- 3 yıldır korunmamasına rağmen gebelik oluşmuyor olması gerekiyor dedi. Ben 27 yaşındayım 2 yıldır korunmuyoruz ama daha fazla strese girmek istemiyorum yapalım dedim öyle karar verdik hayırlısı artık 🥰
babyiscoming_ babyiscoming_ yani yaşınız genç 1 yıl daha bekleyin doğal yollarla olur dedi ama ben beklemek istemiyorum daha fazla
Zdiyebiri babyiscoming_ ben de 27 yaşındayım. Hemen hemen sürec aynı ikimizin biliyor musun tek farkımız benim eşimde sperm sayısı ve kalitesi az. Doktor olarak nereye karar verdin?