Merhabalar anneler. 🥰🥰
25 Nisan sabaha karşı 4 gibi karnımdan sırtıma vuran ağrılar baslamisti kalkıp pilates yaptım egzersizlere devam ettim. Dusumu aldim İlk dogumum olduğu için endişe edip 9 gibi doktoruma haber verip hastaneye gectik. Nst cekildi henüz çok şiddetli değildi, açıklık bakıldı doktorum 4 5 cm dedi. Git sahilde yürü öğlen 2 gibi falan gel dedi. Esimle çıkıp baya bir yürüdük o arada sancilarim artiyordu ben de o sancilarla dogum olcak sanıyordum:)))
Öğlen 12 olmuştu açıklık muayenem yapıldı 6 cm olmuştu. Yatisim yapıldı, odamda ebemle egzersiz yaptık dus aldim ardından açıklık hızla ilerlemiyor diye sanirsam suni sanci takıldı. Hala top üzerinde rahatça hareketler yapıyordum, doktorum nasılsın dedi gelip iyiyim ya diyip güldüm. Ben seni bir iki saate görürüm dedi 😅😅😅
Suyum hala gelmediği için kendileri patlatti, bazıları anlar miyiz su gelişini diyor ya . Muhakkak hissediliyor sımsıcak o gidince Bi oh diyor insan. Tabi su patladiktan sonra acilma hızlandı. Ardından lavman yapıldı.
Artık sancilar 2 dk da bir şiddetli geliyordu gerçekten zordu düzenli olduğu için insan tekrar geleceğini bilince ne yapacağını şaşırıyor.
Saat artik oglen 4 falan olmustu .Dk da bir sanci olunca Açıklık bakıldı 8 9 cm olmuştu. Çatala gittik bebegin kafasını görüyoruz ama bir şey var dediler kordon mu diye düşündüler. Ardından canım melek doktorum geldi o da aynı şeyi dedi. Tummm yogunluguna ragmen hem catalda hem yerde beni ikindirdi. 2 saat malesef Bi catal bir yerde ikindim.
Şimdi negatif kısma geliyorum kimse moralini bozmasın benim ekstra bir durumda. Ikiniyordum ama olmuyordu o kordon mu acaba dedikleri şey engelliyodu. Bir hemşire ustume çıkıp bastirdi 4 5 kere ama yine olmuyordu. Destek bir hemşire daha geldi. İkisi aynı anda bastirdi bir kac kere cok zordu bu yalan değil. Vee sanırım Bi 20 ikinma sonunda minik kızım eli yüzünde 18.26 da doğdu.
Meğer eli yüzünde olduğu için cikmasi zor olmuş. Malum böyle olunca zor oldu dogumum ve disiklerim cok oldu amaaa cidden kordonu kesmeden kucagima verdiklerinde cok değişik duygular yaşadım. Bu benim mi yani diyordum hala 🥹
Dikisim bitti bebisim odamiza geldi yani nasıl desem bilmiyorum cidden tarifi olmuyormus cok tuhaf inanması zor bir şey. Evet canından can çıkıyor elbette kolay değil zaten biliyordum ,ekstra durumumuz olmasa muhtemelen bu denli uzun olmayacaktı ama şimdi 12.gunumuz ve hala bu bizim mi ya diyorum eşime.
Çoğu anne veya her anne gibi suanlik tekrar bebek yapmam , yapsam bile sezaryen olurum diyorum ama yakında her şeyi unutup ileride bebek sahibi olmayı ve yine şartlar el verirse normal doğururum diye düşünüyorum 😅
Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın. Tum bebek bekleyenler bir avazda sağlıkla doğursun inşallah. Dilerim tüm annelere merhametli ilgili sabırlı cici doktorlar denk gelir. 🩷🌸🌸