Kızlaar sonunda bende buraya doğum hikayemi yazmaya geldiim. Çok şükür kazasız bir şekilde doğumumu tamamladım 12 günlük olduk bile 😍 Uzuun bir şekilde anlatacağım inşallah dinleyin 😂 Benim Nisanın 24 ü çarşamba günü kontrolüm vardı doktorum acilde olacağım oraya gel akşam dedi tam o gün 40 haftalık olmuştum. Akşam eşimle birlikte kadın doğum acile gittik direk nstye bağladılar beni. Ebeler gelip nst sonucuma baktılar çok minimal sancıların var dediler alttan muayene edelim dediler gittiler. Doktor geldi o esnada ben doktorun yanına geçtim nst çok güzel bu şekilde devam ederse bir hafta daha bekleyelim dedi Cuma günü tekrar kontrole çağırdı benimde gerçekten son aylarımda olan klasik ara ara gelen düzensiz sancılarım vardı. Neyse eve geldiiik. Bir saat sonra ben sancılanmaya başladım ama doğum değildir herhalde diyorum hala 😂 düzenli mi düzensiz mi diye dk tuttum 7 dk da bir gelmeye başladı annemde bendeydi doğumum için şehir dışından gelmişti. Anneee doğuruyorum heralde dedim oda yok ya gaz sancısıdır diyo 😂 dedim anne hayıır kasıklarımda ağrı ve aşağı şiddetli bir baskı var dedim annemde ozaman çabuk duşa gir dedi üçüncü doğum olduğu için bu hızlı olabilir hemen gidelim dedi. Ben direk duşa girdim sıcak suyla güzelce duş aldım. Çıktım hala sancılarım devam ediyordu o esnada ben oyalanarak üzerimi giyindim annem acele etmeye çalışıyordu ama ben ısrarla sancımı evde çekmek istedim. Güzelce hazırlandım kızımın okul kıyafetlerine varana kadar ayarladım ettim hadi gidelim dedim annem meryem ana eli otunu kavanoza su koyup içine attı ve yanına aldı acile geldik. Haftamı söyleyince direk alttan muayene ettiler 5-6 cm açıklık doğum başlamış dedi ebe ama bebek kafasını tam yerleştirmemiş kanala ilginç bir şekilde açılman da çok iyi ama dedi. Sevinsem mi üzülsem mi anlamadım. Benim yatışımı yaptı doğumhaneye çıkardı. Odaya alındım üzerimi falan çıkardım önlüğü giyindim uzandım yatağa ebeler geldiler nstye bağladılar alttan muayene etti kiiii açıklık o kısacık sürede 7-8 olmuş ben şoook. Ebe direk ben alırım bunu şimdi masaya dedi ve o esnada açıklığım on dk içinde 9 cm oldu. Ebemiz kesinlikle ıkınma masaya alıyoruz dedi. Masaya çıktım sancın geldikçe ıkın dedi ben ıkınıyorum ıkınıyorum yok bebek gelmiyor yarım saati geçkin ıkındım ama yok bebek gelmiyor. Ebemiz geri yatağa alacağım heralde böyle olmayacak dedi bebek geride dedi o esnada diğer ebe yok yatağa almayalım deneyelim dedi baya bir uğraş sonrası destek ebe çağırdılar o esnada ben zaten var gücümle ıkındım artık gelen ebe karnıma bir defa bastırdı benim ıkınmamla birlikte bebek çıktı sonunda. Ebenin bastırması benim canımı hiiç acıtmadı. Bebişin çıkması çok zor oldu toplamda tam 1 saatte kesisiz doğum yaptım. Ben açıklığımın bu kadar hızlı ilerlemesini Meryem ana eli otuna bağlıyorum kızlar. Çok şükür bebişimi sağ salim kucağıma aldım darısı sizlerin başına inşallah çok rahat çok kolay benim gibi kısacık süren bir doğumunuz olsun ❤️