myavocado Melike2535 tencerede sıkıntı yok kaynatılır ama pastörize olmayan sütü içmeyin, yoğurt v.s. de yapmayın. Hele ki hamile iseniz çok zararlı.
Melike2535 Selinmoon bende arada kaldım acaba öyle mi yapmalıyım diye ama büyük tencerem yok iki ayrı tencerede kaynatmak yerine bunda kaynatabilir miyim merak ettim
Selinmoon Melike2535 kaynatılır mı inan bilmiyorum , ayrı ayrı iki tencerede kaynatıp boşalt istersen annem öyle yapıyor dediğim gibi.
Alyadefne Kaynatılan hiçbir sütten fayda beklemeyin boşu boşuna yorulmayın o yüzden. Kapalı sütlerden yapın yoğurdunuzu onu da zaten kaynatmadan belirli bir sıcaklığa gelince mayalıyorsunuz. Çünkü kutu sütler vitamin değerini kaybetmeden şoklanıyor.
1919-sultan Alyadefne bence ınek sütunun yerını hıc bır süt tutmaz sen öyle hazır sütten yaptığın ıcın demıs olabılırsın de sonuçta paketlı sutlerın hangı ıslemden gectını kımse bılemez
sevaldqn1 Melike2535 zorar gördüğünde kullanılması pek önerilmiyor ama baska bir tencerede kaynatıp bunun icine döküp mayalayabilirsin
Alyadefne 1919-sultan yok ben hazır sütten de yapmıyorum tutturamıyorum ama bana doktor bizzat kendisi söyledi kadın doğum doktorumun eşi diyetisyen ve yolalrdır hep duyuyoruz zaten kapı sütlerinden almayın kaynadıkça vitamini kalmıyor diye ben sizinle sadece fikrimi paylaştım kutu sütler de sonuçta inek sütü ama tabi yine sizlere kalmış 🌸