36+3 de geldi minik kızım. Son 2-3 gündür zaten hafif hafif sancılarım çıkıyordu. İlki sezeryan olduğu için 2. De sezeryan olmak zorundayım ssvd için de gerekli süre yoktu arada. Nstde artık yüksek ve düzenli şekilde sancılar gelmeye başlayınca doktorum seni bugün doğuma alıyorum daha fazla bekleyemeyiz dedi ve acil yatışla sezeryana alındım. Sonda vs zaten ameliyathanede takılıyor hiç acı veya dokunuşları hissetmedim. Spinal anestezi ile oldum ve iğnenin girdiğini bile hissetmedim. Ani olduğu için haliyle korkum tavadı ama ona rağmen çok rahat bir ameliyat geçirdim. Bebeğim küveze girmedi sadece oksijen desteği aldık. 2.780 gr 47 cm boyunda minyon bir kızım oldu. İlk kalkma lavaboya gitme yatarken kalkma oturma vs ilk sezeryana göre çok çok kolaydı. İlkinde o acıyı bildiğiniz için ikincide hiç ağrıdan acıdan rahatsız olmuyorsunuz. Sadece hastayken (öksürük, hapşırma gibi) Sezeryan olmayın. En zorlayan oydu öksürdükçe dikişlerim cidden acıdı. 2. Gün daha az acılı oluyor ama haliyle canınız yanıyor öksürdükçe. Ve 2 çocukla lohusalık olmuyor arkadaşlar 😂. Çocuklara koş eve koş derken sezeryan olmasına rağmen normal doğum gibi hemen ayaklanıp normal hayata adapte oluyorsunuz. İlk sezeryanda 3. Günden sonra normal hayata yavaş yavaş geçerken ikincide hastaneden çıkar çıkmaz geçiyorsunuz ve hareket ettikçe bence daha hızlı dikişleriniz iyileşiyor acımıyor. Tabi dinlenmeyi ihmal etmeyin , zorlayıcı hareketlerde bulunmadan