Kızlar selam 👋
18 haftalıkken doktorum 21 haftalıkken tekrar gel detaylı ultrason’una bakacağız dedi. O arada 3lü test sonuçlarım çıkacağı için telefonla sonuçları söylerim dedi ve bayram olduğundan 1 hafta sonunda sonuçlarımın çok iyi olduğunu bir dahaki gelişimde detaylı ultarsona gireceğimi 21 haftalıkken gelmemi söyledi .
Bende ona göre randevu talebimi oluştururken “Detaylı ultrason” olarak bilgilendirmemi tekrar ne olur ne olmaz diye girdim ve doğum günüme gün aldım.
Hastaneye gittiğimde detaylı ultrasona ayrı randevu almadım diye önce 1 hafta sonra boş yer var vs dediler sonra da ardından allem kalem 2 gün sonrasına gün vererek tekrar gel dediler. Başta uyarsanız 20 kere randevuya geliyormuşum diye sormak yerine belirtseniz zaten alırım detaylı için de randevu ama yok bir kere bire uyarı yapılmadı..
Bu arada gitmeden gene ne olur ne olmaz araştırdım, sigortam olmadığı için diğer hastanelere ücret sordum bilgi aldım. Hemen hemen her hastane detaylı ultrason videosunu cd olarak veya talebe göre ücret doğrultusunda usb olarak veriyormuş. Ve 30 - 45 dakika arası sürüyormuş. Böbrekler, idrar torbası doluluğu, kalp, bacak kol boyu, parmak tamam mı vs bunları kontrol edip ilerde bir sorun olup olmadığını gözlemliyormuş falan..
Bu arada bu hastaneyi seçme nedenim yabancı dil destekleri var ve Yurt dışında doğum yapacağım için ne olur ne olmaz sonuçlarımın İngilizce verilmesi gerektiğini de belirttim.
Tekrar hastaneye gittiğimde benden uçuk bir miktar (5.400tl) detaylı ultrason ücreti alındı. Artı muayene ücretim zaten 1550 tl. Toplamda 6.950 TL nakit ödedim. Gitmeden 2 kere söylediğim galde ücret bilgisi verilmediği için son dakika dayatması ile ücretler değişti bunu ödeyeceksin dediler …
Zaten sağlıklı olduğu bilinen çocuğum için ikili, üçlü testlerden sonra ekstra ben göremiyorum diyerek yönlendirildiğini detaylı ultrason da toplam 9 dakika sürdü. Ve bu arada görüntü talep ettiğim halde ben vermiyorum telefonla çekin diyerek reddedildiği gibi belgelerinde ekstra İngilizce verilebilmesi için gelip tekrar çeviri ücreti talep edildi.
Bu arada en büyük sıkıntı ; burnunun kemik ölçüsü falan alınıyormuş ama bana 482 gram bebeğiniz böbrekleri ve kalbi iyi denmek dışında hiç bir bilgi de verilmedi. Boyunu soruyorum standart diyorlar kilosunu soruyorum iyi diyorlar falan yani.
Aramızda 4 gün fark olan diğer bir arkadaşımsa devlette hastaneye gidiyor. Doktoru detaylıya kendi bakmış herşeyi bir bir açıklamış ve ekstra ücret talep falanda etmemiş.
Sırf yurt dışına gideceğim diye gerekli olmadığı halde gerekliymiş gibi gösterilerek benden 5.400 tl alıp hiç bir talebime karşılık verilmemesi bir yana boştan yere çok kilo almışsın diyerek bir de sinirlerimi bozup hamileliğim boyunca ilk defa ağlamama neden oldular.
Detaylı ultrasona benimki kadar ütopik ücret ödeyen var mı merak ettiğim için yazıyorum eğer yoksa şikayet edip hakkımı arayacağım. Bu yüzden cevaplarınız benim için çok önemli.