ygmrerdm Csnsu3502 Gebelik şekerin yoksa zaten yaptırmanın bi anlamı yok ölü doğum yok erken doğum diyip insanları korkutmayin bi anda vücuda o kadar sekerin yuklenmesini ben doğru bulmuyorum ve bende yarattığı etkisini soyledim sadece yaptırıp yaptirmamak anneye kalmış
Pamuk ygmrerdm yok ölü doğum yok erken doğum diyip insanları korkutmayin Hanımefendi elinizin altında İnternet var bir sürü bunun üzerine yazılmış bilimsel yazılar makaleler var..Mümkünse okuyun araştırın.Internete gebelik şekerinin zararını yazsan bile şaaakkk diye ölü doğum yazar.Burada da şekerden bebegini kaybetmiş anneler var Yorumunuzu görmezler umarım.
Csnsu3502 ygmrerdm Herkes korkmalı zaten şekerden çünkü sonuçları böyle. Önlem almak varken neden bencilce davranalım ki ? Kendimizi bebeğimizi neden tehlikeye sokalım
Pamuk Sinemm65 Burda binlerce kişi yaptırıyor kimsenin şekeri fırlamıyor o zaman herkeste gebelik şekeri olurdu.
Sinemm65 Pamuk bende o milyonlarca kişi içindeyim benim de şekerim fırlamadı 1. Saatte 133 çıktı ben zaten zararlı bir şey demiyorum ama zararsız da diyemem. Zararlı olduğunu düşünsem yaptırmam zaten bebeğimi düşündüğüm için yaptırdım. Sadece ben baklava yemiyor musunuz diye ağzına ezber yapanlara sinir oluyorum bunu belirtmek istedim. Çünkü ben yada başkası şeker yüklemesi gib aç karna baklava vs gömmüyor midesine. Bu da aç karna şekeri yükselten bir olay. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekiyor tatlı tüketirken tabi ki. Ben dikkat ettiğim halde yine de emin olmak için yaptırmak istedim herkese de tavsiye ederim
Csnsu3502 Sinemm65 pardonda derken. Kusura bakmayın sonu çok kötü olabilecek senaryosu olan bi durumda tavsiye vermek bize düşmez. Bu ciddi sorumluluktur sizin bünyeniz kaldırmamıştır benim normal karşıladı mesela. Ama gününde ise sağlıklıyla yaptırmanıza gerek yok gibi yorumlara hitaben yazdım. Ayrıca glikoz şurubu olmayan baklava yok yani aynı şey evet
Sinemm65 Csnsu3502 Ben yaptırma diye tavsiye vermedim zaten kimseye kendimde yaptırdım diye belirttim. Ben bebeğini düşünen herkese tavsiye ederim arkadaşlarımada söylüyorum hep. Herkesin bünyesiyle alakalı tabi ki de. Glukoz şurubu olmayan baklava yok evet ama 8-9 saat açlıkla bi anda baklava yemiyorsunuzdur diye düşünüyorum özellikle hamilelikte. Ben bunlara dikkat ettiğim halde yaptırdım yine de bebeğini düşünen herkesin de şeker tüketirken dikkat etmesi gerekir.
ygmrerdm Pamuk anlatamiyorum galiba kendimi Gebelik şekeri varsa yaptirabilir ama sekeri yoksa o kadar yüklemeyi ben kendimce uygun bulmuyorum tamam erken veya ölü doğuma yol açabilir ama bunu burda patt diye açık açık soylemenizjn bi anlami yok bence dediğiniz gibi İnternet cagindayiz annelerimiz kendileri ogrenip bilinclenebilirler🥰
Pamuk ygmrerdm Benim ailemde seker yok,12 kilo verdim hamilelikte,bebeğin herseyi iyiydi ama gebelik şekeri çıktı.Kimse bilemez var mı yok mu. Ayrıca ortada bir anne ve bebek hayatı söz konusu ise açık açık hersey konuşulmalı. Bir kişiye bile faydam dokunsa ne mutlu bana🌸
Sadeceanne2 ygmrerdm ailede hiç şeker hastası yok ilk gebeliğimde çıkmadı şeker yüklemesi yaptırdığım zaman ama bu gebelikte çıktı şekerim mesela. Belli olmuyor zaten şeker hastalığı olan ünsilin kullanıyor daha önce bir zararını görmüş takipte olan insanlar. Ama gebelikte çıkabiliyor üzüntü stres etkiliyor mesela o yüzden yaptırılması gereken bir şey olduğunu Düşünüyorum. İnanın yene dediklerini yemediğim zaman günüm çok daha iyi geçiyor şeker tamamen çıktı hayatımdan Karbonhidrat lı yiyecekler de. Aynı şekilde yeme dediklerini yediğim zaman inanın kafamda bir baskı bir mide bulantısı görmede bulanıklık yaşıyordum ve hamileliğimde 59 kg den 62 kiloya çıkmıştım Öyle aman aman kilo da almadım en büyük belirtisi hızlı kilo almak
ygmrerdm Csnsu3502 tamam siz yaptırabilirsiniz bende şeker yuklemesi yaptirdjm ama sonradan etkilerini ve kendimce o kadar şeker yuklemesini doğru bulmadim. buyutulcek bişey yok her anne kendi bebeginin sagligindan sorumlu diye düşünüyorum siz veya baskalari yaptirir yaptirmaz onlara kalmış ben fikrimi sundum.
dmla_ Fikrinizi öğrenmek isteyen benim tavsiyeniz ben istedim yaptıran anneler den fikir almak bilgi sahibi insanlarla konuşmak bana iyi geliyor ona göre atacağım adıma dikkat ediyorum sayenizde çok teşekkür ederim bilgileriniz için:)
Csnsu3502 dmla_ yaptır cnm sen hiçbirşey olmuyo ben çayıma şeker atan biri bile değilim içtim glikozumu verdim kanımı şükür sonuçlar güzeldi inşallah seninde güzel çıkar. Gebelikte gizli şeker olabiliyo o yüzden yoksa zaten aile öyküsünü sorarlar gerek yok derler geçerler. Şeker önemli. Sonra 2 3 gün bol bol su içmeye çalış birşey olmaz
kimoldugunubilirsinsen dmla_ öncelikle buna karar verecek olan kişi doktorunuz. Buraya yine doluşmuş çok değerli bilirkişi doktordan daha doktor olup kötüleyenler. Fakat şeker yüklemesini değil gebelik şekerini araştırın öncelikle, dikkat edilmediği ve tespit edilmediği takdirde oluşabilecek felaketleri okuyun. Sonra şeker yüklemesini sorgulayın. Detaylı bilgi isterseniz özelden yazabilirsiniz bana ben sizi bir hekim olarak detaylıca bilgilendirebilirim böylece buradaki bazı kişilerin komplo teorilerini okuyup korkmazsınız ve sizin adınıza yaptırma diye bebeğinizin vebalini alabilecek kimselerden de bilgi almazsınız. Zira detaylı tıbbi bilgiye sahip olmadıkları için anca kötülüyorlar.
Sinemm65 kimoldugunubilirsinsen ay siz herşeyi çok biliyorsunuz evet. 2 dilim baklava yemiyor musunuz diye tutturmuşlar herkes yiyor bende yiyorum. Bende şeker yüklemesini yaptırdım zararlı veya zararsız birşey demiyorum zararlı olduğunu düşünsem yaptırmam zaten bebeğimi düşündüğüm için bende yaptırdım. Ama gidipte 8-9 saat açlıktan sonra baklavayı glukozu gömmüyoruz midemize. Aç karna glukoz içiyoruz şekerimiz bir anda yükseliyor bunla baklavayı kıyaslamayın diyoruz. Cahil diyo kafaya bak cahil sizsiniz asıl ağzınıza bi ezber yapmışsınız baklava yemiyomusunuz hiç diye. Evet aç karna bir anda yiyip vücudumuza şeker yüklemiyoruz. Kan şekerin yükseliyor bir anda vücudun savaş veriyor. Ben zararlı demiyorum ama zararsız da diyemem ben de yaptırdım zaten. keşke biraz araştırıpta bilgi sahibi olsanız çok bilmişler
madameux Şu sacmaliga bak yahu gebelik sekeri varsa yaptirabilirmis kiz gebelik sekeri olup olmadığını nereden anlayacaksin yaptirmadan? 75lik yaptirin mutlaka. Hic bir zarari yok bos beles konuşuyorlar. Benim abimin esi ilk bebegini normal dogurdu. Kilosu ayniydi 2 sene sonrasiydi yaşı yoktu 2. Bebeginde baktirmadi gebelik sekerinden bebegi 5.500 sezaryenle dogdu. Cocuk hastalikli hala tedavi görüyor. Zibilyon tane alerjisi var. Gorme problemi var, tiroidi var. Bu iyi ihtimal bir de anne karninda ölen bebekler var. Allah saklasin.
kimoldugunubilirsinsen Tuba-M55 yurtdışında özellikle tıbbi yönden gelişmiş çoğu ülkede şeker yüklemesi zorunlu yapılıyor bilginiz olsun. Yapılmayan yerlerde de en başından diyet uygulanıyor veya her gün açlık tokluk bakılıyor cihazla. Kısa bir süre Avrupa’da araştırma yapmış bir hekim olarak size naçizane bir bilgi. Her duyduğunuza inanmayın o yüzden avrupadaki hastanelerin içeriğini kurallarını bilmeden :))
Tuba-M55 kimoldugunubilirsinsen içeriği ve kuralladı biliyorum merak etmeyin uzun uzun arkadaşlarımız ile istişare yaptık yaptırılmaması yönündeki tavsiyeler uzman arkadaşlaeımız tarafından verilen kişisel tavsiyelerdi 😉 doktorum gerekli görseydi zaten yaptıracaktım yorumumdan da çıkarılacağı üzere…
madameux kimoldugunubilirsinsen gecen biri instagramda hpv asisi felc ediyor yazmış. Ben de ilgili biriyim. Hangi vaka analizinde okudunuz bunu dedim onu da bi zahmet kendiniz arastirin yazmis :D Bizim cahillerle mücadele bitmez ya.
FyA dmla_ ben yaptrdım 3 kere kan verdim , sabh aç karnına bi saat sonra içecek içiyosun sonra yine veriyosun bi saaat sonra yine veriyosun , içeceğin tadıda okdar kötü değil, kutunun yarısından fazlasını içtim , şükür sonucumdada bişi çıkmadı
Sedatbk Yaptirmadim ama 30. Haftadan sonra hba1c testi verdim 3 aylik seker ortalamasi , 20 li haftalara gore bi tik daha yuksek cikti haliyle bebek buyuyor hormonlar vs ama yuksek degildi bende daha iyi takip edebilmek icin seker aleti aldim son aylar cok değisken oluyor her zaman dikkat etmek lazim tabi ama 30. Hafta dan sonra daha bir dikkat istiyor beslenme
tunasmom dmla_ Kadın doğumda yıllarca çalışmış biri olarak söylüyorum GEBELİK ŞEKERİ ÖNEMLİ!! Aile öyküsü olsun ya da olmasın, kilolu olun ya da olmayın herkeste çıkabilir. Önlem alınmazsa kötü sonuçlar elde edilir. Bebeğinizi düşünüyorsanız yaptırmanız gerekir. Doktordan daha iyi bilecek değil burdakiler. Örnek vereyim bir hastamız vardı kilosu yoktu zayıftı ailesinde şeker öyküsü yoktu hasta yaptırmayı düşünmüyordu ama biz anlattık her şeyi ve ikna oldu yaptırdı. Gebelik şekeri çıktı ve tedavi altına alındı. Eğer hasta ikna olmasaydı bilemeyecektik kötü sonuçlarla karşılaşabilirdi. Sonra çok pişman olabilirdi. Elalemin lafıyla değil doktorunuzun lafıyla hareket etmelisiniz. Doktorunuz size ve bebeğinize neden zarar vermek istesin ki ?
madameux tunasmom ben 92 kiloyum ailemde seker öyküsü var bende çıkmadı. Ailesinde seker öyküsü olmayan 54 kilo arkadasimda gebelik sekeri çıktı hem de 200lerde. Anlatamazsiniz ya muthis bir cehalet.
sseda0 Pamuk o kadar haklısınız ki. Sanki herkes şekersiz glutensiz aşırı sağlıklı bir diyet yapıyor da şeker yüklemesi zararlı kalıyor. Komik valla 😂
Pamuk sseda0 Canan Karatay örnek alanlar keşke onun dediği gibi beslenme ondan sonra örnek alsa.Misafirlikte 726783 kalori alırlar ama o içeceği içmezler.