ttugcenur1 oğlumu 40+2 se doğurdum tam 40.haftaya girdim nişanım geldi ama sancım yoktu,ertesi gün belimde hafif ağrılar vardı ama yormuyordu evde çektim sancımı pilates topuna oturdum,küvete girdim rahatlatıyordu beni 40+2 olduğum gün sabah 7:30 gittim hastaneye ebemle iletişim halindeydim sesimden anladığı ve söyledi “daha doğum sancısı değil bu,öyle olsa rahat konuşamazsın,gel bir muayene edeyim açılma azsa eve geri yollarım”dedi. Gittim hastaneye 5 cm açıklık vardı o zaman korona dönemi olduğu için beni tek almıştı sonra eşimi çağırdılar doğum olur bu gün diye doğum anına kadar belde hafif ağrılarım vardı açılık 10 cm ama oğlum kilolu olduğu için inmiyordu,sonra doktor geldi artık doğması lazım yoksa sezeryana almak zorundayım dedi bu arada dipnot Almanya’da yaşıyorum buradaki doktorlar sezaryen yapmayı bilmiyorlar ebemde sezeryan olmanı istemiyorum bu doktor yorgan diker gibi dikiyor dedi o yüzden epidural yapalım,suni sancıyı vereyim,karnına bastıralım,kadın doktoru da vakumla tutsun doğur boşuna kesmesinler dedi kabul ettim aynı dediği gibi yaptık doktor vakumla tuttu ama kesmek zorunda kaldı iri bir bebekti kolay şekilde doğurdum 🤭
2 ay önce de kızımı kucağıma aldım 39+3’e girmiştim sabah uykumun arasında sancılandım ama gaz sancısı sandım aldırış etmedim uyudum,sonra oğlum uyandı 11:30 da bende kalktım lavaboya gittim baktım nişanım gelmiş meğer sancılanmışım ama uyumaya devam etmişim 😂😂😂 aksi gibi eşimde evde yoktu arkadaşının evini taşımaya yardıma gitti,eşimi aradım çıkmadı arkadaşını aradım eşime ulaştı ve 5 dk geçmedi evdeydi 🤭 daha sonra eşyalarımı toparlayıp görümceme gittim hastanenin tam karşısında oturuyor sancılarımda bir artış yoktu ama sıklaşmıştı,görümcem dedi hadi gel bir merdiven inip çıkalım diye sonra bacaklarımın arasında bir baskı hissettiğimi söyledim görümcemde hadi bir gidin hastaneye muayene etsinler açılma yoksa geri gelirsin iki adımlık yer zaten dedi gittik doktor muayene etti 5 cm dedi ve suyum geliyormuş yavaş yavaş eşim görümceme haber verdi oda geldi damar yolu açıldı falan sonra eşim görümceme gitti ev taşımadan geldiği için üstü pisti yıkanıp gelim bu gün doğar inşallah dedi gitti bizde çıktık hastanenin içinde dolanıyoruz merdiven inip çıktık gene birlikte nefes alıp verdik,sonra bacaklarımın arasında bir şey oldu resmen bir şey dışarı çıkıyor gibiydi görümcem de bir indir pijamanı bakalım dedi baktı orda su balonu var çabuk yukarı çıkıyoruz dedi ama ikimiz nasıl gülüyoruz doğum bölümüne girdik ebelere dedi biz su dolu balon doğurup geldik diye 😂 ebeler nasıl yani hemen yatağa çıkıyorsun dedi yattım baktılar meğer benim zilli kızım su kesesini göğüsümün altından ayaklarıyla yırtmış oda sızıntı yaptığı için alt tarafta da bir yırtık olmadığı için baloncuk oluşturuyormuş ebem dedi bunu patlatamam patlatırsam bebeğin pozisyonu değişebilir yada kordon dolanır o yüzden iğne batırıp küçük bir delikten akıtacağım dışarı dedi öyle de yaptı ama artık kalmayacaksın dedi sancılar hafif artmıştı o sırada görümcemin elini tutup nefes alıp veriyordum oda benimle nefes alıp verdi Allah razı olsun hakkını yiyemem🥹 sonra eşim geldi belime masaj yaptı oda elimi tuttu istediğin kadar sık elimi istersen parçala ben yanındayım az kaldı kızımızı alacağız diye destek oldu ama gözlerinden anladım nasıl korktuğunu çünkü ilk doğumda epidural vardı ağrı hissetmedim doğum anında 🥲 sonra vardiya değiştir ilk ebeler gitti diğer gece vardiyasındaki ebeler geldi çok tatlıydılar harika gidiyorsun diye motive edip saçlarımı sevdiler,en son ne zaman çişini yaptın dedi birisi bende 18.30’da dedim hadi gel tuvalete gidiyoruz dedi kaldırdı başımda bekledi ve çişimi yaptım doğum başladı 🤭 meğer idrar kesem dolu olduğu için kızım bir türlü inememiş 😂 sonra ebelerden biri doğum yatağında köpek pozisyonunda durabilir misin dedi tamam dedim komple üstümü çıkardılar önlük giydim 😂 her tarafım meydanda 😂😂😂😂 bu seferde dizlerim çok ağrıdı eşim ebeye söyledi yatabilir mi dizleri ağrımış dedi oda tabi ki hangi pozisyonda rahat ediyorsa öyle dursun dedi uzandığım yatağa ama bu sefer belimin ağrısından duramadım,doğum sürecinde ilk defa o zaman ağladım resmen köz olmuş kömür koymuş gibiydi dedim ben aşağıya ineceğim ayakta durmam lazım diye tamam dedi ebem doğum yatağının ayak kısmını dirseklerimi koyacağım kadar yükseltti altıma da kalın süngerler koydu ve onun üstüne de yatak koruyucu kan geçmesin diye pamuklu bir şey var onları serdi.Dayandım yatağa sancı geldikçe eşimle görümcemin ellerini sıkarak nefes alıp verdim sonra benim büyük tuvaletim geliyor dedim ebe de yap buraya biz temizleriz onları düşünme dedi meğer kızım geliyormuş 😂 bir ıkındım kafasının karısı çıktı bu seferde ayaklarım titremeye başladı dedim ben düşeceğim tutun beni diye kendimi eşimle görümcemin üstüne attım 😂😂😂 sonra ebelerden biri ortası delik tabure şeklinde bir şey getirdi oturdum onun üstüne arkamda eşim ve görümcem var ama bu sırada ıkınma hissi oluyor sürekli bir daha ıkındım kafası çıktı ohhh dedim sonra bir ıkınma daha oldu tabi ebeler şokta bu kadar hızlı olacağını beklemiyorlardı bizde aynı şekilde en sonra ıkındım kızım doğdu yere koydukları süngerin üstüne düştü 🤦🏻♀️😂 hemen yatağa almak istediler dedim durun ben kalkamam şimdi diye 1-2 dk bekledik yatağa geçtim doktor geldi o sırada dikişlik bir durum var mı diye çok hafif bir yırtık var ona da dikiş atılmaz ilaçlı pamuk koydular 23:00 da doğum başladı 23:05’te kızım doğdu 😂❤️