Buraya doğurdum başlığı atmak bile o kadar rahatlatıcı güzel ki kızlar 🥰 Bilenler bilir sürekli başlık açıyordum burda hala doğuramamıştım. Doktorum şekerden dolayı artık beklemeyelim dedi 39 + 3 felandım. Bende refakatçim gelecek diye bekleyelim dedim 39+6 ya kadar bekledik. 2 gğn öncede nişanım geldi ve 1 cm açıklık var denildi. Neyse yatış için sözleştik doktorumla . Dün sabah geldim işlemler vs derken 1.30 yatışım yapılmıştı ve tam bu saatte sancıyı vermeye başladılar. Hemen etki etti. Suniyi bu arasa balon fitil şeklinde verdiler ebeler bile hemen sancım olmasına şaşırdılar. Ben biraz geç gelir diyordum açıkçası. Ama beni mahvetti başlar başlamaz… hareket etmek şöyle dursun ayakta bile duramadım hep sıcak su tuttum sadece o rahatlattı birde secde pozisyonunda kaldım öyle rahatladım. Ara ara alttan açıklık bakıp hemde uyardılar. Bebeğin kafasının nerde olduğuna baktılar. En son akşam 9.30 gibi aşırı ıkınma hissim geldi. Burda okumuştum zaten doğum yakın deniliyordu ıkınma gelince. Bu arada 3 4 saat öncede fitili çıkardılar altımdan kendi sancım gelmeye başladı. Açıklığıma baktılar 8 cm olmuş ebe başlıyoruz dedi 🥲 o an çok çok yoğun ıkınma hissim var ama öyle böyle değil yani. Ikınırken zorlanmıyorsunuz zAten o his kendinden geliyor rahatlamak için zorluyorsunuz kendinizi. Azar azar suyum gelmeye başladı ıkındıkça. En son ebe masayı hazırladı ve kendi odamda doğum yaptım. Biraz kesim dikişim var. Dikii atılırken hissediliyor yalan söylemeyim ama o an bebeğinizden başkası umrunuzda olmuyor ben hep ona baktım dikişim bitmişti sonunda. Ben normal de alttan muayeneyi bile zor yaptıran biriydim ama şimdi normal doğum yaptım gerçekten kendinize güvenin ve sürece bırakın kendinizi. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim