MerveDC o susmak benim icin neyi ifade ediyor soyleyeyim ben sana madem sordun. Sahabe kiramin arastirmadigi tartisma konusu yapmadigi Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem e sormadigi konularda susmaktan bahsesiyorum ben. Ihtilafli konular bunlar diyorum. Ihtilafli konuda yanlis tarafta olursam dinimden olurum diyorum. Benim ilmim ihtilafli konulardan uzak durmaya ve uzak kalmayi tavsiye etmeye yetiyor. Senin ilmin bir hadise sahih veya degil demeye yetiyorsa, (ki bunun icin bildigim kadariyla 30 yil kadar suren bir hadis ilmi almak gerekiyor hadis medreselerinde çünkü hangi ravinin ne kadar muteber olup olmadigina kadar bilmek gerekiyor, ) sen soyle kardesim. Ha boyle bir ilmin yoksa sadece taklit ederek bunu yapmak ne kadar dogru olur bilemedim. Bu konuyu ilmine itibar ettigimiz alimlere soralim öğrenelim insaAllah istersen.. Biz ilmimimiz yetmeyeceginden yanlis bir dusunce kalbimizden gecer korkusuyla buhari muslim hadis kitaplarini bile agir bulabiliyoruz. Evlilikle eslerle cariyelikle vs ile ilgili bir cok hadisler var o kucuk aklimizla olur mu oyle sey diyebilecegimiz. Evimde muntehab hadis ve riyazüs salihin tercemesi var okur talim yapariz. Okur ogreniriz. Hem imanimizi tazelemeye hem yasantimizi sekillendirmeye hem emri bil maruf nehyi anil munkere yeterli gelen. Hepimiz en ileride olamayiz bir siralamamiz olacak. Sizler bizden ileri olun bu arastirmada ogrenmede.