AnnesininBaliii07 Doğum yapalı bir hafta oldu sütüm çok fazlaydı 2 gün önce bir sancım oldu ondan sonra sütüm azaldı , normalmi? Önceden sertleşen göğüslerim şuan sertlesmiyor, napsam arttiramadim , öneriniz varmı?
Daisyy000 AnnesininBaliii07 Selamlar bestlak kullanmayın. Bestlak damlanın içinde rezene var. Rezenenin sütü artırdığına dair bilimsel kanıt yok. Tam tersi bebekte dna hasarına yol açan bulgular bulundu. 2008 de yapılan çalışmalarda rezene içen annelerin sütünde Anethol ve stragolu tespit edildi. Maalesef cahil cahil herkes süt konusu açılınca rezene rezene diyor (sağlık çalışanları da dahil) …
Nnoktaa AnnesininBaliii07 sancıdan sonra canınızı sıkan sizi üzen moralinizin bozulacağı ya da sinirleneceğiniz durumlar oldu mu? Bunlar sütü etkiler. Süt prolaktin hormonudur ve oksitosinle salgılanır. Oksitosin de aşk hormonu olarak bilinir. Psikolojinize dikkat edin. Bebeğinizi sürekli kucağınızda tutun kokusunu doya doya içinize çekin. Sürekli ten tene temas yapın. Her emzirmeden önce memelerinizi yıkayın. Duş alırken hafif eğik pozisyonda memelerinize masaj yapın. Bol su tüketmeye devam edin. Damlaya yiyeceğe vs ihtiyacınız olmayacaktır. 🥰
gozdeee41 dere otu dut kurusu çayı için rezene çayı bol tahin pekmez bol su en onemlisi su için bide bestlak damla
AnnesininBaliii07 gozdeee41 çok su içiyorum ama önceki gibi artmıyor bu bestlak damlayı eczanedenmi alabilirim
-2024 Eczanede biraz pahalı oluyor ben internetten aldım ertesi gün elime ulaştı daha kullanmadım son 6 günüm var gözüküyor doğuma ama herkesten duyduğum tek bestlak al olmuştu umarım ise yarar sendende bolca sütün olur 🤗 sütünle kal 😘
Amine_Sultan Emzirme biter bitmez 2 bardak su yoğurt ve yumurta sğtün yağını arttırır bol proteinli beslenmelisin emzirme sürecince omega3 tüketimide sütü arttırır bebişin beyin gelişiminide etkiler tahin pekmek havuç
AnnesininBaliii07 Nnoktaa sancidan önce kendimi fazla zorrladim annem gidicekti o gitmeden kalan işlerimi yapayim dedim aşırı zorladım kendimi sonra o sancı vurdu , goguslerimde önceki sertleşme olmuyoryani sütüm çok fazlaydı sonradan göğüslerim yumuşadı şuan süt geliyor ama ilk geldigi gibi değil inşallah düzelir bol su tüketiyorum