momiguess yurtdışına gelin geldim ve burda annenin yada bebeğin hayatı tehlikeye girmediği sürece sezeryan olmuyor,küçükken anlatılan normal doğum senaryoları hep gözümün önünde canlanırdı. Hamile kaldığımda bebeğime sevindiğim için değil normal doğumdan korktuğum için ağladım eşime söylerken bile ben nasıl doğum yapacağım ben ölürüm,ölürsem çocuğuma ne olacak demiştim. Bacım inanır mısın bilmem ama adet ağrısı gibi bir sancıyla doğurdum oğlum 4410 gramdı iri bir bebek olduğu için doktor kesmek durumunda kaldı ama hiç hissetmedim bile 🤭 2 ay önce de kızımı aldım kucağıma oda aynı şekilde adet ağrısı gibiydi hatta ishal olursun karnın ağrır ya öyle bir ağrı doğum anında sadece hafif şiddetlendi o kadar bir ıkındım kafasının yarısı çıktı ikinci ıkınmada kafası çıktı ve ohhhh dedim son kez ıkındım kızım su gibi aktı içimden resmen öyle bir rahatlama yok gerçekten inan bana,sonra kalktım hemen ayağa tuvalete gittim üstümü değiştirdim aldım kızımı koynuma tek bir ağrım bile yoktu geçmişti hepsi 😍 ama sezeryan olsaydım günlerce belki aylarca ağrı çekecektim hadi ilk doğumda sıkıntı olmazdı yatardım sürekli kendimi iyi hissene kadar ama ikinci çocukta tekrar sezeryan daha zordur çünkü ilgilenmen gereken bir yavrun daha var kendi ağrını unutup onunla ilgilenmen ayağa kalkman lazım 🥺