Ayseker size riskli doğum hikayemi anlaticam Biraz uzun ama okursaniz sevinirim ve sonra bı konudan bahsedicem bu doğum hikayeleri hakkında 😂 benim gebeliğim basindan beri riskliydi kendimizi erken doğuma hazırlamıştık. Daha 34. Haftadaydim ama bebeğim geriden geliyordu 30 haftayla uyumluydu. Doktorum doğum sezeryen ollacak dönmemiş dedi çok normal doğum istiyordum ama hiç sorgulamadan tamam dedim. Günlerden bir gün benim sancım başladı yatarak beş gün sancı çektim o son doğum yaptığım gün dayanılmaz hal almıştı nefes alırken zorlandım ve eşimi uyandırıp gece saat 4 te hastaneye gittik ebe açıklığıma baktı doğum başlamış 9 cm açıklık doktorun şimdi geliyo sakin ol dedi beni normal doğum masasin yani çatala yatırdı üstümdeki kıyafetlerle ben bebek dönmedi doğumum sezeryan olcakti dedim ebem bı bakaym dedi bebeğe baktı bebek dönmüş başı aşağıda dedi iyi dedim neyse doktorum on dakika içinde geldi ebeyle konuşuyordu neden sezeryen hazirlamadin normal doğum olmayacak bebek ters diyordu ben o sırada artk dayanamadım ıkınma hissim geldi doktora ben ikinicam dedim doktorun bana dönmesiyle ikinmam bir oldu iki ikinmada bebek dogdu ben ağlama sesini duydum bende ağlamaya başladım bebeğimi bir saniye göstermeden direk yoğun bakıma götürdüler çok şükür iyidi. Bebeğim meğerse baş dönmemiş ebe muayene ederken yanılmış. Aşırı riskli ve zor bı doğum olur normalde makat gelişi doğum ama benim doğum öyle hızlı oldu ki ben bile şaştım kaldım iki ikinmada bebek çıktı resmen 4 te hastaneye gittim 4,30 da bebek doğdu bende 5.30 gibi çıktım dikişlerim çok uzun sürdü açıkçası hiç sormadım kaç dikiş oldu diye. Bebeğim 1500 Gr doğdu bir ay yoğun bakımda kaldı sonra kavuştuk şimdi 3,5 yaşında bıcır bicir bir kız 😂 şimdi ben hikayemi şu sebepten anlatmak istedim. Bende o kadar çok kötü hikaye okumuştum ki hele en yakın komşum hala öyle kötü anlatır ki doğumlarını sanki ölüyormusta bilmem neymiste herkesin doğum hikayesi farklı herkesin vücudu farklı en önemlisi herkesin psikolojisi farklı ben kendime o kadar çok şey demiştim ki Allah biz kadınları buna göre yarattı o zaman geldiğinde Allah herşeyi yoluna koyar fazla kasma diyordum ve gerçekten öyle oluyor olan hiç biseyi fazla abartmamak lazım yok sancılarım şöyle oldu yok dikislerim böyle oldu yok kesi attılar atmadilar yok şöyle bastirdilar lafları o kadar boş ki o an ne yaşanıyorsa yaşanıyor emin olun o acılar unutulmasa tekrar tekrar çocuk yapmaz insanlar. Kötü hikayelerini neden anlatır insanlar bilmem evet onun acı eşiği kötüdür psikolojisi kötüdür kötü geçmiştir ama niye abartiyosun yaşadığın şeyi bide neden yaziyosun gerçekten anlamıyorum o bebeğin ağlama sesini duyduğunuz an herşey bitiyor zaten sonrası iyileşme süreci bazısının geç iyileşir bazısının erken bunların hepsi normal şeyler Allah bize bu gücü vermese zaten bu olağanüstü şeyi bize yüklemezdi başka yollarla cogalirdik. Mesela bu anlatilana göre benim bı daha normal doğum istememem lazım değil mi ama şuan ikizlere hamileyim ve yine normal doğum istiyorum çünkü yaşadıklarımn hepsini normal karşılıyorum ne yasadiysam yaşadım abartmiyorum. Ben böyle söyleyince o komşum diyor ki e senin bebeğin zayıf doğdu tabi istersin ama şunu bilmiyo ki makat geliş doğan bebekler baş gelisinden daha zor doğar omuzları büyük risk oluşturur bebek kendisini dışarı itemedigi için annenin daha fazla ikinmasi gerekir. Ama hayır böyle düşünmezler neden çünkü en zor doğumu onlar yaptı dünyanın en zor doğumunu onlar gerçekleştirdi. Bu psikolojideki insalarin doğumlarını çok zordu diye anlattıklarını düşünüyorum. Çok uzun oldu ama benimde takildigim bı konuydu içimi döktüm 😂