Tugce17 kızım olsa ben de defne koyacaktım ama erkek bekliyorum, belki ikinciye 😅 yalnız anlamı çok dediğiniz gibi değil, Yunan mitolojisi kökenli bir isim, daphne aslı, mitolojik hikayesinde ağaca dönüştürülüp sonsuza kadar yaşıyor filan ama kötü bir hikaye değil bence, zaten defne ağacı, defne yaprağı da zafer, başarı, dört mevsim yeşil bir ağaç olduğundan sonsuzluk, ölümsüzlük gibi güzel şeylerin simgesi pek çok ülkenin kültüründe, olimpiyatlarda mesela şampiyonlara takılan taçlarda defne yaprağı oluyor, galibiyetin ve erdemin simgesi olduğu için. Yunan heykellerinin pek çoğunda hem kadın hem erkeklerde defne yaprağından taçlar görürsünüz müze gezerken mesela. Yunan mitolojisinden bağımsız, ülkemizin pek çok yerinde yetişen, çok da güzel kokan, yaprağı saça cilde faydalı, yemeklerde kullanılan her mevsim yemyeşil bir ağaç 😊 dinimiz açısından net bir bilgim yok ama caiz olmadığını duymadım hic, mantıken de sakıncalı bir tarafı yok sanki din açısından ama o konuda hassasiyetiniz var ise bir ilahiyatçıya sorsanız daha iyi olur, belki burada da kesin olarak bilgisi olanlar yardımcı olur bu konuda.