Merhaba arkadaşlar sonunda ben de oğlumu sağ salim kucağıma aldım 🫶 dünyanın en güzel hissiymiş 🙏 herşey bir rüya gibi. Gelelim doğumuma
28.haftadan beri sürekli sancılıydım, 34.haftada su sızması ile yatışım da yapılmıştı. Taburcu olunca havuç suyu, meyve suları vs ile suyumu dengelemiştim. Ancak bizimki yine de aceleci olmaya devam ediyordu 🥲 progestan dex iğnelerle bir süre daha doğumu uzattık. Ancak kontrollerde doktorum artık çok yakında aktif olarak doğum başlayacak, 37yi görelim yeter diyordu. Derken bu sabah beyefendi çok hareket etmedi, ben de doktoruma ulaştım. Hemen hastaneye çağırdı, ultrasonla baktı doktorum ve artık doğurtalım annesi durmayacak bebişimiz dedi. Rahatsızlıklarım nedeniyle genel anestezi ile tamamen uyuyarak bebeğimi dünyaya getirdim. Uyanınca çok hafif bir ağrı yaşadım ama serumlar çok iyi geliyor. Herhangi bir narkoz sersemliği de yaşamadım. Bebeğim ilk gördüğümde biraz inliyordu ve solunum problemi yaşayabilir dediler. 3 saat kadar göğsüme yatırdılar, bazı bebekler bu şekilde rahatlayarak solunumunu düzenleyebiliyormuş. Şükür bebeğim de zaman geçtikçe rahatladı. Sütüm aynı gün akşama doğru damla damla gelmeye başladı. Pek tutmayı beceremese de emmesi kuvvetli, hemşireler de 2 güne tamamen öğrenir, durumu güzel dediler. Doymayan bebek ağlar dediler. Mama vermeyi çok istemiyorlar, emzirmemi teşvik ediyorlar 🙏 Şükür çok ağlamıyor sanırım doyuyor da şuanlık. Şimdi uyuyor yanımdaki ufak yatakta ve ben nefesini izliyorum onun. 🫶 Allah hepimize bugünleri göstersin sağ salim.
Not: bana kafaiçi sıvı artışı demişlerdi kafa büyük demişlerdi, bebeğin kafası normal doğdu. (Büyüklük olarak) henüz nöroloji görmedi ama herhangi bir sorun şuanlık yok. Ultrason fotolarıyla da alakası yok zaten. Her denilen şeye inanıp üzülmeyin kesinlikle annelerim. Çok problem bir durum varsa zaten anne karnında bunu farkediyorlar. Düşünüp üzülmek bebeği daha çok yoruyor 🙏
Benim hikayem böyle, şükür ikimiz de keyifliyiz şuanlık, herkese güzel hayırlı doğumlar diliyorum🫶💐