NurayErguden İyi geceler kızlar 26 haftalık hamileyim dizinde karnınız sürekli gerginmi sanki böyle taş yutmuşum gibi gün içinde sürekli bebeğim sağ tarafa toplanıyor mu başka yaşayan var mı bu durumu haftaya kontrolüm
Yesim_Ercan NurayErguden bendede yasiyorum oyle oturunca boyle ayaklarini acar otur cnm daha rahat edersin
Muwahhide Bende 25+4 haftalığım canım , karnımda ki gerginlik benim kabızlık veya gazdan kaynaklanıyor. Bi yandan bebek büyüyor , rahim genişliyor bunlar da sebep olabilir. Ama bebeğin bi tarafta toplanıp taş gibi sertleşmesini doktoruna sor mutlaka , kasılma da olablir.
Yaprakkm Muwahhide benim kuzuda hep sağda toplanıyor resmen karnımın şekli değişti gerginlik ara ara oluyordu ama şuan bi gerginlik var çözemedim bende nedenini 🤷🏻♀️
NurayErguden Muwahhide onu sorucam mutlaka da hep gergin karnım sanki patlıcakmış gibi bu hamilelik ne zor ya sürekli hep bi stres iyimi o neden böyle şu niye oluyor kafayı sıyırmadan bi doğurabilsem
Muwahhide Yaprakkm benim erken doğum riskim de var canım , birçok konuda dikkatli olmam lazım. Sizde dikkatli olun , geçmeyen bi durumsa mutlaka acile veya doktorunuza gidin.
Muwahhide NurayErguden annelik zor , bizde buna hazırlanıyoruz bir nevi. Sabır gerekiyor. Az kaldı inşallah geçicek demek isterdim ama bence hiç geçmicek asıl zorluk , doğumdan sonra başlıyor 🙆
Yaprakkm Muwahhide sağda toplanma işine normal dedi hep şuan için bi riskim yok ama inşallah olmazda geçmiş olsun rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
Yaprakkm NurayErguden sordum kafası yukarda henüz dönmedi daha sağ tarafta şişlik oluyo hep orda toplanıyo çoğu zaman ama normal dedi bi sıkıntı yoktu olmazda inşallah
Balboncugum Benim de öyleydi cnm kasılma gibi bisey de oluyordu doktor igne verdi 4 hafta haftada 1 defa vurunmaya düşük vexerken dogumu engellesin diye 26 haftalikken vermisti
Mervedrn Karınınızın sürekli sert olması kasılma diye adlandırılır ki buda günde 10 kereden fazla olmaması gereken bir şey. Eğer 10 kereyi geçiyorsa randevunuzu beklemeden acilde kontrol ettirin. Doktorum sertleşme sayısı 10 u geçerse hiç beklemeden hemen gel demişti. Eğer kasılmalarınız var ise iğne ile durması sağlanır.
Drucelis Hepimizde oluyor o durum bn cmt doğurucam inş yani ne zmn başkadı hatırlamıyorum ama norml o sertleşip toplanma durumu