metemom_ Srfe01 bence gerek yok dediyse boşuna olma gerçekten değer mi emin değilim bu kadar yan etki yapan bir ilacın hamilelikte kullanılması da başka olay gerçekten bilseydim hamile kalmadan önce vurdururdum
2kedili Gizem9688 merhaba gizem hanım ben de yarın olacağım ancak şöyle bir nokta var sağlık ocağı bu aşıyı yapmıyor boğmaca aşısını devlet karşılamıyor çünkü devlette sadece tetenoz olunuyor benim özel hastanedeki doktorum söyledi 32 hafta sonrası sana karma aşı yapacağız ama devlet karşılamıyor bilgin olsun dedi Almanya İngiltere ve Hollanda da rutin gebelik aşısıymış ama maalesef TR de değil
Gizem9688 2kedili tekrar bakacagim aşı kartına. Şu an isyerindeyim. Eve gidince bakacagim unutuyorum ikidir. Dedigim gibi ben karma gordugum icin doktorumu aradim o da öyle cevap verdi. Ama belki yanlis bir bilgi olmasin diye bakacagim
Buszul Gizem9688 sizin dediğiniz boğmacalı olan karma aşı tdap. Sağlık ocaklarında onlar vurulmuyor. Özel olarak eczanelerden alıyorsun. Ama şu an Türkiye de mevcut değil maalesef
Firstpreg SakinaG Sadece doğum olarak düşünmemek lazım aslında. Hamileyken de herhangi bir yerinizi paslı bir şey kesebilir Allah korusun. Ama dediğiniz gibi tercih meselesi. Bebeğinizin aşılarını yaptırmayı düşünüyor musunuz peki?
SakinaG Firstpreg aynen, iste pasli bi seyler temas etme olasiligim 0, tum gun evdeyim🫠 Bebegime yapicam kesinlikle🙏🏻ama yinede hangi asilar onemli gercekten arastirarak ogrenerek yapmayi dusunuyorum, kovid gibi asilar yapmazdim mesela
yeni-annelik Srfe01 ilk hamileliğim valla sağlık ocağından ne arayan var ne soran doktorumda bir şey söylemedi 5 yıl içerisinde koruyor diye biliyorum olmuştum daha 5 yıl olmadı
koalamiyim Srfe01 tek doz 1 yıl, 2 doz 5 yıl, 3 doz 10 yıl, 5 doz olunca da ömür boyu koruyor diye biliyorum ben ama sistem değişmiş olabilir bilemiyorum 😬