ikiminikannesi_ Ecmsrn artık uzak konu komşu kimseye gelmiyor panelinden sonra gelirlerse doğumdan ince kurabiyeler yapıp buzluğa atocam bir kahve bir kurabiye tamamdır yakın akrabalar büyük ihtimalle haberli gelecek ama onlarda birkaç ay geçmesini bekler mecburen çay yanına bir poğaça bir kek bir salata dusunuyorum
kardelen54 @Ecmsrn o durumda bisey diyemezsin tabi aslında bunu onların düşünmesi lazım senin değil en azından bi 15 20 gün geçse öyle gelseler daha uygun olurdu sonuçta bebek kaçmıyor ya ama meraklılar bitmez
yeschef-13 Ecmsrn Ecmsrn bizde ilk 40 gün kimse gitmez yeni bebekli eve amne baba istemediği sürece anne baba ve bebek kalır hem ayıp hem alışma süreçlerinde alan tanımak için kuzenime apartmana bile girmeden arabadan yemek bırakırdır en son ailemizde o doğum yaptı illa size ya da bebeğe destek olmak istiyorlarsa size yemek ya da market alışverişi yapabilirler sizin evinize gelip birde hizmet bekleyemezler bu çok yanlış.Eğer sizin alanınıza saygı duymayacak yineede arayıp gelmek isteyecek tanıdıklarınız varsada bir süre misafir kabul etmiyoruz diye uyarabilirsiniz sizin önce sağlıklı bir şekilde kendi ailenizi kurmanız bağlanmanız gerekiyor ❤️💐
Ecmsrn yeschef-13 çok doğru söylüyorsunuz arayana açık açık demeye karar verdim bebeğin bağışıklığı güçlenene kadar kabul etmeyeceğimizi🥰
Ftmaa28 40ı çıktı arkadaşlarla buluştuk kimseye dokundurmadım ne demek ya 😃 madem bu kadar sakınacaksınız niye gidiyorsunuz ben olsam o kişilerin yerinde alınırdım ve arkadalıgımı gözden geçirirdim 😃😃 bebek görmeye gelicez diyen kişiye de gelmeyin diyemem sanırım bu benim görüşüm gelen kişi de uzaktan bakar gider kucağına alıp öpmeye kalkmaz aklı başında insan zaten 😃. Herkesin cocugu kıymetli kimse hasta olsun istemez ama Sakınan göze çöp batar ben çok gördüm evine kimseyi sokmayıp çocuğa aylarca dokundurmayan insanları ama ne oldu çocuk kendi ailesinden hastalık kaptı korona mı olmadı domuz gribi mı olmadı hastanelerde yattı yani olacağı varsa oluyor ne kadar sakınırsanız sakının. 😊
Aysoshh Ben buzluga sarma börek patatesli tuzlu kek normal kek kurabiye koydum ama kendim için pratik olsun diye annem yemeklerimizi yapar zaten bebiş içinde kolonya çikolata var Sivas’ta yaşıyoruz biz etli ekmek yaptıracak eşim annesigil gelirse ayranda yaparlar yesinler komşularım gelirse de kuru pasta limonata vişne suyu falan alıcaz yeter ilk doğumum ben kendimi yoramam valla
YeniGelinMeselesi Mer3459 biraz büyüsün öyle alırsınız diycez tabii zaten el kadar oluyor almayıversinler onu da kucaklayınca beş karış büyücekler mi😂
dogurangaplumba Ecmsrn Canım ilk kızimda hamileyken sarma sardım,poğaça,kurabiye yaptım buzluğa attım doğum zamanı gelenlere ikram ettim bunda da öyle yapacaktım eşim izin vermedi sen bebekle mi ilgilencen ablasıyla mı ilgilencen misafirle mi ilgilencen gelen çok oturmasın ikram verirsen oturur kalır dedi sonuçta kendi köylülerini o benden iyi biliyor gelen kişiye göre kahve yap yada ben zaten içecek alcam yaşlı gelirse kahve verirsin genç gelirse kola verirsin dedi bulasik çıkmasın diyede karton bardak getirdi ben tabi karşı çıktım öyle birşey olmaz ayıp filan diye kayınvalidem de olur olur dedi burdakilere yicek verirsen 2 3 saat oturur kalır dedi karton bardağada laf edemezler kimin gelinine gittiysem suyu bile karton bardakta verdi dedi benim icime sinmedi ama onlar olur deyince de bişey diyemiyorum doğumum mayıs sonu haziran bası olacak bakalım ne yapacağız
Merve_3351 Ecmsrn Rededemekmi kötü yoksa bebeğin hastalık kapmasımı. Benim ailem gelicek sadece bi kac gün ablam kalicak sonra oda sadece ev içi felan yapsin bebeğe yaklaşmiycak. Enfeksiyon kapma riskinin cok olduğunu doktorun uyandığını söyleyebilirisinz
Cylnrcp1410 Ecmsrn ben ilkinde sadece lokum verdim bunda da öyle yaparım 😂🤭 çocukla bide hizmet edemem zaten yapışık ikiz gibi geziyoruz. Annemin en yakın iki arkadaşı sadece gelirken bir sürü hazırlık yapıp gelmiş kendileri koydu yedi içti gitti buzluğumu da doldurdular hazır yemeklerle. Annemle birlikte 3 gün hazırlık yapıp gelmişler. Beklemiyodum böyle bi talebimde yoktu ama çok hoş bi hareketti 😍 hizmet bekleyen de beklediğiyle kalıp lokum yiyip gitti 🤪
Ecmsrn Cylnrcp1410 yeter valla bende ne olur ne olmaz lokum alır tepsiye koyarım ama özellikle arayan olursa daha sonra gelmelerini talep edeceğim
Canan-06 Ecmsrn kızım korona zamanı olmuştu aile dışında kimseyi kabul etmedim yine etmemeyi düşünüyorum aile dışında lohusa psikolojisiyle misafir ağırlayamam hamileliğimde yanımda olmayanlara birde hizmetmi edicem
Canan-06 Ecmsrn kendini bilen zaten gelmez abimlerin bebeği oldu 7 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle enfeksiyon riski vardı abmler gelme demedikleri halde enfeksiyon kapar bebek diye gitmedim görüntülü yengem telefonu çok yaklaştırmadan uzaktn gösterdi 4 aylıkken görmüştüm yeğenimi şimdi 4 yaşına girdi gidiyorum saatlerce hem kızım hem ben oynuyorum görmedim diyede bişey olmadı yazk değilmi her bebeğin enfeksiyon riski var
Ecmsrn Canan-06 bunu biz ve bizim yakın arkadaşlarımız düşünürde onun dışında büyükler hep biz sizi öyle mi büyüttük bi sizin mi çocuğunuz var kafasında oluyor ne yazık ki
elmaelmaelma Türk kahvesi yapıp, yanına çikolata tutarsınız yeter. Kurabiye falan hiç gerek yok. Kahve yaz kış içilir, içimi kısa sürer, hatrı da 40 yıl. Daha ne olsun 😅
Merve_3351 Ecmsrn Kaynanam la ablamın agzinda çok uçuk mu diyorlar ne yara oluyorya ondan çıkıyor onlara kesinlikle yasak🤣🤣