Asila_arzu her iki doğum şeklini yaşamış biri olarak söylemek isterim ki gözünüzü asla korkutmayın. Normal doğum yani vajinal doğum öyle öldüm bittim ıkınma açılma kabus diye birşey değil. Benim ilk gebeliğimde normal doğum oldu. Cumartesi günü akşam üzeri sadece bel ağrısı başladı. Rutin gebelikte olan ağrı sandım. Çünkü 34 haftalık idik ertesi gün karnıma ve belime düzenli süreli sancılar girince hastaneye gittik pazar günü akşam üzeri yine 18:00 civarı ve doktor 3 cm açılma var gelmeseydin gece dogururdun neyi bekledin diye güldü 😂 şöyle düşünün her ay regl oluyoruz ve sancı çekiyoruz değil mi onun sık sık olduğunu ama size dinlenme vakti verdiğini de düşünün sadece son anlarda o sancı artiyor bebeği daha güçlü itebilmek için yani onun da sebebi var. Benim suyum gelmedi kanamam olmadı meğer kese patlamamış toplamda asıl sancı sürem ve dogumum 17 saat sürdü o da doktor kesenin patlamadığını fark edip sabah 6:30 gibi patlattı. Devlette doğum yaptım bu arada eğitim araştırmada. Ve muazzamdi bebek çıktıktan sonra gram ne sancı kaldı ne başka birşey. Dedim hepsi bu muydu 🙏☺️
İkinci gebeliğimde ise 28 haftalık erken doğum yaptım. Evde bir anda suyum geldi ve yatışım yapıldı hemen. Ama bekleyebildigimiz kadar bekledik. Normal doğumu deneyecektik bebeğin suyu hic kalmadı ve zorunlu sezeryan oldum. O da çok rahat geçti. Sonrasında iyileşme dönemi ve süt gelmesi farkli olabiliyor ama her bünye bir değil.
Eğer tercih sizinse ve vücudunuz vajinal doğum için uygunsa ilk tercihiniz vajinal doğum olsun anne ve bebek için en sağlıklısı bu gerçekten asla korkmayın. Rabbim yardım ediyor. Ve olabildiğince doğuma hazırlık yapın yürüyüş olsun, kegel egzersizi olsun vs zaten doktorunuza sorunca yonlendirir. Ben çalıştığım için sürekli hareket halinde idim ve bebek de erken dönmüştü zaten ve doktorum doğumun kolay olur diyordu.
Şimdi yine hamileyim ve zorunlu sezeryan olacağım. Tercih hakkım olsa normal doğumu seçerdim kesinlikle.
Zorunlu sezeryan olacaksanız yine korkmayın derim çünkü o da artık kolay ☺️
Sağlıkla hayırlısıyla ve kolaylıkla kucağımıza alalım bebisleri 🙏