AyseSevencanOrtatepe
Merhaba Arkadaşlar,
Ben dün normal doğum yaptım. Buradan hep güzel kolay doğumları okuyordum ama benimki malesef öyle olmadı. Bebeğimin suyu cok azaldıgından, bir de ultrasyonda 4 kg gözükdüğünden 41. Haftada doğumu başlattılar, normal sancımı beklemeden... Sabah 7:30 da vajinadan, açılma olsun diye, fitil gibi birşey verdiler, 10. Saatte sancılar başladı, 11. Saatte 2 cm acılmayla fitili cıkardılar. Suni sancıya gerek olmadan kendi sancılarım başladı. 4 cm acılmaya gelince epidural anestezi yaptılar. Epidural yapınca o şiddetli sancıları hiç hissetmedim. Ne kadar güzel birşeymiş dedim. 8 cm acılma olunca epidural etkiside geçmişti artık doğum başlayacak diye doktorum epidural anesteziyi yinelemedi, ıkınmam lazım, hissetmen gerekiyor dedi. Ondan sondakiler cok fenaydı, inanılmaz şiddetli sancılar başladı, çok zorlandım, sancılardan dolayı artık titremeye başladım. Israrım üstüne çok az dozda tekrar epidural yaptılar, biraz dinlendim nefes aldım. Doğumhaneye gittik, artık gücüm kalmamıstı, ıkanamıyordum, cok yorulmustum, hep son kez ıkın geliyor bebeğin diyorlardı, bebeğin cıktı dediklerinde inanamadım:) Kucağıma bebeğimi koyduklarında şükürler olsun kavuştum yawruma dedim. Sonra plasenteyi cıkardılar, oda doğum gibi bişey yani :) sonra dikişlerimi attılar, öylece acılı bir şekilde kurtuldum:)
Sonrasın da Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı vardı. Bebek doğunca da bebekle bana kan uyuşmazlığı iğnesi yaptılar. Bebeğimi emziremedim. 3/4 kere denedik emmedi. Sonra sarılığına baktılar 10.3 cıktı değeri, yenidoğan yoğunbakımına aldılar, kan uyuşmazlığından ben 0 (-) bebeğim A (+) biyolojik sarılık olmuş. İlk 6 saat için bu değer cok yüksekmiş. Bebişiminde ne zaman cıkacağı belli değilmiş. Fototerapi ışın terapisi uuguluyorlar. 1 gün sonra yani bugün değeri 9.3 olmuş. Ama doktorda ne zaman cıkacağını söylemiyor? Sizde böyle kan uyuşmazlığndan dolayı biyolojik sarılık geçiren var mı?