Gizemzumra Kızlar selam 36.haftadayım çogunlukla idrar kaçırdıgımı farkediyorum ama o an degil lavaboya gittikten sonra farkediyorum afedersiniz iç çamaşırım da görerek. Benim gibi bunu yaşayan var mı yani idrar mı su mu tam da anlayamıyorum
dogurangaplumba Gizemzumra Canım fark etmiyorsan bir doktoruna git derim çünkü idrar fark edilmeyecek bir durum değil bende kaçırıyorum ama tuvalete yetişemediğimden
yeschef-13 Gizemzumra idrar kaçırma çok ciddi bir problem pelvik kası güçsüzlüğünden oluyor ama erken fark ettiyseniz ameliyatsız egzersizle tedavi oluyor yanıt veriyor pelvik ve kegel kasları egzersizleri çalışmalısınız doğum sonrası içinde önemli orta yaş dönemi içinde çok çok önemli siz doktorunuza söylediginiz an o sizi yönlendirecektir.Oturduğunuz yerden sık bırak yapsanız bile günlük çok faydasını görürsünüz ama ihmal etmeyin o sizi üroloji bölümüne yönlendirir 💐
ZeynepDuru17 Gizemzumra bunu burda kimse bilemez farklı farklı sebepleri vardır doğum suyunda olabilir Allah korusun birde enfeksiyon varsa idrar tutamazsın doktora git ihmal etme sor
Gizemzumra dogurangaplumba benim mesela o an tuvaletim gelmiyor daha sonra geliyor tuvalete gittigimde ise iç çamaşırımın ıslak oldugunu farkediyorum yani bariz yapmışım ama hiç farkında degilken çok tuhaf ya anlamadım
Gizemzumra dogurangaplumba bilmiyorum ki ilk başlarda vardı ilaç kullandım ama doktor hamilelikte enfeksiyon görülebiliyor dedi
Gizemzumra yeschef-13 daha önce böyle bişey yoktu hamilelikte ortaya çıktı bende hamile oldugumdan normaldir diye düşündüm açıkçası
yeschef-13 Gizemzumra zaten öncesinde pelvik kasları kendi halinde en aşağıda ama şuan yük var ve onu esnetmez güçlendirmezsen sonrasında sarkma böyle kalır doktoruna söylediginde sana cok daha detaylı anlatacaktır
dogurangaplumba Gizemzumra sen doktora git tahlillerini tekrarlar bi ultrasonla bakar aksatılacak durum değil birde kasılma olunca mı oluyor ıslaklık mesela bana doktorum kasılma ağrı sırasında ıslaklık olursa gel dedi