İlk doğumum normal olmuştu bu da normal doğum olur kafasındaydım 35. Haftada kaşıntılarım başladı ilk gebeliğimdede olmuştu kolestaz falan herşey negatifti stres diye üstünde durmadım ama son zaman artık uyuyamaz oldum sabaha kadar ağlıyordum kaşıntıdan. Doktorum hastaneden ayrıldığı için 22 nisanda başka bir doktora gittim bebeğimin gelişimi öndeydi doktor kilosu 38+3 de 4100 boy 53cm… normal doğum çok zor illa istersen normalde doğurturum ama senden imza alırım bütün riskler için omuz kırığı olabilir baş çıkar ama karın çevresi de büyük dedi daha haftan bile var doğana kadar kaç olacak bilinmez dedi. Bende zaten artık kaşıntıya dayanamadığım için riske de atmak istemedim sezeryanı kabul ettim. 24.04.24 e yapalım dedi tarih bile evet diyordu resmen🥹 sezeryan olacağımın gecesi doktorumun talimatıyla göğüslerimi uyardım süt getirmeye çalıştım sabah 9u 10 gece gibi ameliyathaneye girdim hemen spinalimi yaptılar ama heyecandan ölüyorum sürekli bana olanları söylüyorum ayaklarım uyuştu ısınıyor sanki normal mi diye 5 dakka geçtimi bilmiyorum doktorum geldi sadece muayene edeceğim şimdi dedi önümde perde var görmüyorum tabi ama sağlıkçı olduğum için biliyorum da az çok sezeryanı anestezi doktoru sürekli konuşturmaya çalışıyor sonra bi çekme hissettim çıkardılar mı dedim o da yok dedi. Doktor da ooo süprizi bozdun ben direk bebeği gösterecektim dedi anestezi de hocam anladı zaten girdiğinizi dedi😅 yani bu nasıl bir hızdı bilmiyorum şok oldum 5 dakkada çıkardılar bebeğimi gördüm tosuncuk gibi doktor iyiki normal yapmamışsın sezeryana zaten dönermiş doğuramazdın bu paşayı dedi🥹 benim dikişim atılıyordu sanırım o ara bebeğü yan tarafta giydirdiler aşısı falan sonra bitti dediler diğer yatağa alıp kucağıma verdiler🫠 toplamda ameliyat 15-20 dakka sürdümü bilmiyorum bile mükemmeldi. Sonrası için aç beklemek zordu, mobilizasyon biraz zorladı ilkte sondadan sonra ilk idrarımı kolay yaptım gaz ve gaita çıkışımda diğer gün oldu. 2 gün hastanede zor geçti ağrımdan uyuyamadım hiç ama eve geldim bir duşa girdim oymuş çiçek oldum resmen… bir uyuyorum bebeği emzirip uyuyorum dikişler illa gülerken hapşırırken zorluyor ama normal doğumumdada aynı şeyleri yaşadığım için yadırgamadım aksine normal doğumda düzgünce oturup bebeğimi emziremedim bile.. Yani ileri safhasını elbette bilemiyorum ama öyle korktuğum gibi olmadı aksine keşke sezeryan olsaymışım ilkini de 22 saat sancı çekmeseydim dedim.🥹 o ilk 2 günü atlattıktan sonra herşey çok güzel oluyor o günlerde de bol bol yürüyüp kahve içtim tabi ki yatarak iyileşemiyoruz malesef☺️ korkanlar için diyorum korkmayın herşey geçiyor 5. Günüm ve çok şükür yarın bebeğimi kontrole eşimle götüreceğim başka bir şehire yanımda başka biri olmadan🥹 Allahıma bin şükür bu günlere kaşıntıma gelince direk kesildi doktor bu gebelik kolestazı testte çıkmamış olabilir belki başlangıç evresi ama başka bir ihtimali yok dedi😅