Aleynaz06 Arkadaşlar tekrardan merhaba ben 7 haftalık hamileyim, buraya da yeni üye oldum o yüzden devamlı konu açıyorum aklımdaki soru işaretlerini sizler sayesinde yanıtlıyorum. :) Şuan Özel Sağlık sigortası yapsam yararlanabiliyor muyum bir bilginiz var mı?
Zeyy04 Aleynaz06 yararlanamıyorsunuz diye biliyorum. Hamile kalmadan 1 sene önce yapılması gerekiyormuş
emirtimr1 Aleynaz06 yani ben gebelikten önce baya araştırmıştım eşim gereksiz görmüştü hamile kaldıktan sonra keşkeye çok düşüp araştırmıştık bazı sigorta firmaları yapıyor 12. haftaya kadar ama atıyorum doğum ücreti dahil değil sadece muayene ve yapılan tetkikler vs.
Bebegim3444 Aleynaz06 yararlanamiyorsunuz bazı firmalar gebe kalmadan bir adet bazıları da 3 adet öncesinden yaptırma şartı koymus. Çok araştırdım olmadı. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracaktım ama oda baktım bir faydası olmuyor bana doğum ve muayene ücretini resmen toplu şekilde almak istediler yaptırmadım.
sallyt Aleynaz06 bazı hastanelerin kendine ait sigortaları var doğumla ilgili, örneğin izmir medicana da kendine ait yaptığı bir doğum sigortası var doğumu karşılıyor ve 9 muayene olması lazım yanlış hatırlamıyorsam sizde o şekilde araştırabilirsiniz
Kbra_1212 Merhaba, ben hamile kalmadan önce yaptırdım fakat şuan yararlanamıyorum karşılamıyor maalesef, eğer yeni yaptıracaksan doğum teminatlı yaptırman lazım yararlanmak için
Aleynaz06 Kbra_1212 Neden karşılamıyor acaba karşılaması gerekmiyor mu fazla bilgim yok bu konuda kusura bakmayın, birde doğum teminatlı dediğiniz nasıl oluyor
Aleynaz06 emirtimr1 aa çok iyi oldu bunu söylediğiniz, 12. haftaya kadar yapmaları en azından yine iyi. yarın ben bunu detaylı olarak araştırayım. 12. haftaya kadar yapan bildiğiniz sigorta şirketi var mı yarın arayayım. teşekkür ederim cevabınız için.
Kbra_1212 Aleynaz06 çünkü ben hamile kalmadan önce yaptırdım şuan indirim imkanları oluyor sadece sigorta şirketimle görüştüğümde doğum teminatlı yaptırmanız lazımdı dediler sonradan yapılmıyormuş allianz benim sigortam belki diğer sigorta şirketleri yapıyordur
Aleynaz06 Bebegim3444 dediğiniz gibi o da mantıksız olur toplu şekilde almak istemeleri. planlı gebelik olsaydı yaptırırdık sigortayı ama işte geçti..
emirtimr1 Aleynaz06 rica ederim canım benim inan aklımda yok ama bilimdik firmalar eminim araştırdığında karşına çıkar 🌸
ezeles Aleynaz06 Merhaba hayırlı olsun, Ben yaptırdım 8 haftalık gebeydim yaptırdığı da tek bir sigorta yapıyor bu işlemi. Bende sigortayı yapan Arkadaşın numarasıda mevcut. İstanbul’da yaşıyorum ben bir liste gönderiyorlar o listeden size yakın gitmek istediğiniz hastaneyi seçiyorsunuz ve devam ediyorsunuz. Ben yaklaşık 7 aydır memnunum bir sıkıntı yaşamadım sadece gebelik dışı bir rahtsızlığınıız olursa o tedaviyi kapsamıyor ama başta ne fiyata anlaşıyorsanız sonuna kadar o fiyat geçerli. Enflasyonla sürekli yükselen doğum fiyatlar sürekli güncellenen tahlil fiyatlarıyla uğraşmıyorsun. Linki: https://www.demirsaglik.com.tr/saglik-sigortalari/iki-can-hamilelik-sigortasi
Rbaylmaz Aleynaz06 Anadolu sigorta yapıyor diye biliyorum. Ama biraz daha yüksek fiyat çıkıyor. Normal de sigorta yaptırdıktan 1 ay sonra hamile kalma gibi şartları var ama hamile kaldıktan sonra yaptıran arkadaşım da oldu. Ben de anadolu sigorta kullanıyorum memnunum. Konuşurken tamamlayıcı isteyin mutlaka ki doğumu ve sonrasını da kapsasın.
ezeles Mujjj-de 8 muayene Rutin kontrol ve doğumu kapsıyor sadece. İçeriğinde normal doğum sezaryen doğum var zaten epidurl istersen onuda kapsıyor. Bunların dışında bu süreçte kilo kontrolü için 12 online diyetisyen görüşmesi var