AyseSevencanOrtatepe Merhaba Arkadaşlar, Ben dün normal doğum yaptım. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı vardı. Bebek doğunca da bebekle bana kan uyuşmazlığı iğnesi yaptılar. Bebeğimi emziremedim. 3/4 kere denedik emmedi. Sonra sarılığına baktılar 10.3 cıktı değeri, yenidoğan yoğunbakımına aldılar, kan uyuşmazlığından biyolojik sarılıl olmuş. İlk 6 saat için bu değer cok yüksekmiş. Bebişiminde ne zaman cıkacağı belli değilmiş. Fototerapi ışın terapisi uuguluyorlar. 1 gün sonra yani bugün değeri 9.3 olmuş. Ama doktorda ne zaman cıkacağını söylemiyor? Sizde böyle kan uyuşmazlığndan dolayı biyolojik sarılık geçiren var mı?
hazal35 AyseSevencanOrtatepe canim 36 haftalik hamileyim ben 0 negatif esim pozitif indireckt coombs testleri negatif cikti hep sizdeki sarilik abo uyusmazligindanmi oldu bende korkuyorum da ondan hamileyken indirireckt commsa bakildimi senin
Bade1100 Eşimle benimde kan uyuşmazlığım var. Hiç böyle birşey olabileceğini bilmiyordum. Çok geçmiş olsun. Çıkmıştır inş. Bebişiniz acil şifalar
AyseSevencanOrtatepe Bade1100 benimde eşimle vardı ama bebeşimle benimde kan uyusmazlığım oldu, bir de benimki 0 (-) bebişinki A (+) ... negatif pozitif olarak hem de AB0 olarak da tutmuyordu.
Bade1100 AyseSevencanOrtatepe hamileliğinizde kan uyuşmazlığı testi yaptılar mı sizde indireks coombs diye bir test benim sonuç negatif çıktı sıkıntı yok dedi doktor iğne olmam gerekiyor mu bilemiyorum. Devlete gidiyorum inanki doktorlara soru sorulmuyor. Geçiştiriyorlar.
Merveprms AyseSevencanOrtatepe indirekt coombs yapılmış mıydı acaba bizimde var uyuşmazlığımız ve test 1/8 pozitif çıkıyor 😔
AyseSevencanOrtatepe hazal35 evet her ay düzenli bakılıyordu, bizim bebeklede kan uyusmazlığımız oldu.
Merveprms AyseSevencanOrtatepe Allah Allah negatifse neden olmuş canım inşallah bi an önce kavuşursun bebişne sağlıkla🙏🏻