2li 3lü testleri daha once duymussunuzdur. Bebekte genetik bir risk olup olmadiginin ihtimaline bakiliyor 2li 3lü testlerde. Ense kalinligi, burun kemigi gibi parametreler degerlendirilip genetik hastalik icin risk orani hesaplaniyor. Fakat artik anneden alinan 1 tüp kanla bebegin dnası ayrıştırılıp yaklasik 100 tane genetik hastalığın bebekte %99 dogrulukta olup olmadigina kesin olarak bakıyorlar. Yani 2li 3lü tarama sadece genetik bir ihtimal olup olmadigina bakarken fetal dna genetik hastalik tasiyip taşımadığını, taşıyorsa hastalığın adini kesin söylüyor. Doktorum bize önermişti. 2 lı 3lü testleri yeterli bulmuyorum fetal dna öneriyorum demisti. Ben de bir saglikci olarak bunu daha dogru bulduğum icin fetal dna yaptirmistim. 2lı 3lü testler için instagramda bir doktor söyle söylemişti ve bence cok dogru. Eğer hasta da olsa bebeği aldirmam diyorsanız gereksiz, hasta bir bebegi kesin aldiririm diyorsanız yetersiz testler 2li 3lü testler demisti. Bence de öyle. Ben fetal dna testini cok sevdim ve öneriyorum. Tabiki bütce meselesi pahali testler bunlar. Ben 3 ay once 440 dolar verdim.