Selam kızlar🤍 doğumdan deliler gibi korkan ben doğurduysam herkes doğurur diyerek başlıyorum🥹
38+5 te çok çok az belime ağrı vurmaya başladı hafif de kahverengi lekelenmem vardı ama ağrıyı hamileliğin son zamanları yorgunluktan vs diye düşündüm lekelenme de herkes son zamanlarda zaten olur diyordu. 38+6 da doktor muayenesine gidecektim sabah, gece 3 gibi uyudum (aptal ben…) sabah 7de uyanıp hazırlanıp hastaneye gittim doktorum çatı muayenesi yaptı. Biraz bel ağrım var dedim belki bugün olur doğum belki bir hafta sonra olur tetikleyen şeyi ve zamanı bilemeyiz, ağrıların olabilir dedi doktorum. O gün tüm gün hastaneye geldim gittim tahliller vs için. En son 16.00 da eve geldiğimde yorgunluktan ölüyordum. 17.00 gibi eşim geldi benim ağrılarım arttı. Eşimin de halısahası varmış iptal edeyim mi diyor.. ya sabır.. yok etme ben doğurur gelirim dedim.. halısaha gitmeyeyim diye numara yapmıyorsun değil mi diyor ilahi kocam.. neyse ki iptal etti maçını😅 ağrılarım gittikçe artınca 21.30 gibi acile gittik. Sancım çıktı fakat 10 dk ara ileydi ve açılmam hiç yoktu. Kocam onu halısahaya göndermemek için numara yaptığım fikrini daha da benimsedi haliyle😒😀Ebe eve gönderdi 2 dkya düşene kadar gelme dedi.
Eve gitmedik arkadaşlara çay içmeye gittik 😅 orda da sancım gelmeye devam ediyordu. Gece 1 gibi eve geçtik. Sancılarım sıklaşıyordu. Eşime dedim sen yat uyu. Sabah 5.30 a kadar falan sancı çektim. Sancı geldiğinde bıçak saplanıyordu belime sanki. Sancı kesilince de mis gibi hiçbir şey yok gibi oluyordu. En son biraz kanamam olunca eşime dedim hadi gidiyoruz. Ilık bir duş aldım 6 gibi hastaneye gittik. 4 cm açılmam olmuş.. yatış verildi doğumhaneye girdim. Tek kişilik duşu, pilates topu olan bir odaya aldılar beni güzel de bir elbise verdiler. Alt kısmım tamamen çıplak olacak şekilde giydim. Üstümde de içimde sadece atlet kaldı. Sancıları pilates topunda karşıladım, eşimde her sancı geldiğinde belime masaj yaptı. (Sancı çektiğim oda doğum odasıymış aynı zamanda, normal oda gibiydi halbuki. Doğum anında ayak koyma yerlerini taktılar doğum orada gerçekleşti devlet hastanesindeki konfor beni çok memnun etti) Nst bağladılar Sancı geldiğinde nstde beklemek çok zordu ama dayanılıyordu eşim yanımda hep destek oldu. Ebeler arada bir gelip açıklık kontrolü yapıyorlardı. 2 saat kadar sonra tam açılmam oldu. Güzel ilerledi yani aslında açılmam. Değişik pozisyonlar önerdiler ıkınmam için. Ebe gelip kontrol ediyor gidiyordu Önce normal yatarak ıkındım. Sonra ebe geldi secde pozisyonunda ılın biraz da dedi gitti ben devam ettim. Sonra geldi ayağa kaldırdı ayakta yataktan tutunarak ıkındım. Somra kontrol ettiklerinde bebeği baya getirmişsin hadi başlıyoruz dedi. Odaya baya kişi geldi sonra doğum pozisyonu alındı.
Bundan sonrası çok negatif olmamakla birlikte benim için negatifti. İstemeyenler okumayabilirler.
Doğum başladı.. sancın pik yaptığında ıkın diyorlar ıkınıyorum. Kakanı yapar gibi diyorlar. Ikındım bebek çok yakın ama kemiğe dayandı çıkmıyor. Çok uğraştık olmadı. Sonra herkes dağıldı. Doğum iptal oldu resmen o an. Somra eşimi odaya çağırdılar manevi destek olması için. Ve beni de yan çevirdiler. Yan pozisyonda ıkınmaya devam et dediler. Ikınmalarım kısa kalıyormuş (çünkü çook yorgundum 2 gündür dinlenmemiştim uyumamıştım..) eşim yanımda destek oldu onum sayesinde güzel ıkındım. Ebe geldi bebek kemiği geçebilsin diye biraz kemiklerine dokunucam şimdi dedi. Eşimi dışarı aldılar ve tekrar doğum pozisyonu alındı herkes geldi doktor geldi. Epizyo yapıldı fakat yine bebeğim kemiği geçemedi. Ebeler önce tek tek karnıma bastırdı. Bebeğim yine gelmedi. Somra iki kişi el ele tutuştu bile güreşi yapar gibi dirsekleri ile ben ıkınırken ikisi birlikte bastırdı. Yine olmadı. Yanımdaki ebe doltora “vakum mu?” Dedi. Bunu duyunca çok kötü oldum. Doktor bir kez daha deneyelim dedi. Ebeler yine el ele tutuştu ben ıkınırken dirsekleri ile bastırdılar ben de var gücümle uzun uzun ıkındım bu sefer. Ve beneğim geldi.. sıcacık kucağıma verdiler güzel kızımı. O an tüm acılarım sancılarım dindi. Gerçekten bebeğiniz doğduğu an tüm ağrılar sancılar bitiyormuş. Ama yalana gerek yok sonrasında dikiş atılırken beklemek de zordu. Evet çok canınız acımıyor iğne vurdular çünkü ama hissediyorsunuz dikiş atıldığını. Ama dayanılmayacak bir şey değil. Benim iç dış çok dikişim oldu. Üstünden bir hafta geçmiş bile. Üstelik ben vajinusmus hastasıydım. Daha rahat ilişkiye giremezken hamile kaldım. Buna rağmen başarabildim.
Atladığım bir detay varsa sorabilirsiniz🙏🏻